Žalgiriečiai rengiasi revanšui Kipre | Diena.lt

ŽALGIRIEČIAI RENGIASI REVANŠUI KIPRE

Be legionieriaus iš Brazilijos, bet kupini ryžto pasiekti teigiamą rezultatą. Taip šiandien į saulėtąjį Kiprą išskrido „Kauno Žalgirio“ futbolininkai. Kauniečiai nusiteikę siekti revanšo už nesėkmę 0:2 pirmojoje akistatoje su Limasolio „Apollon“ klubu.

Mindaugo Čepo auklėtiniai ketvirtadienį į antrąją UEFA Europos lygos atrankos pirmojo etapo dvikovą su Limasolio futbolininkais stos nukraujavę. Kauno klubas nutraukė sutartį su 23-ejų metų puolėju iš Brazilijos Renato Matosu. Legionierius Lietuvos A lygoje spėjo sužaisti 12 rungtynių, tačiau kalnų nenuvertė – pelnė vieną įvartį, neretai pralaimėdamas konkurencinę kovą kitam brazilui Joao Figueiredo bei jo kolegoms. Aikštėje jį turėtų pakeisti kiti puolėjai, tarp jų ir neseniai ekipos gretose debiutavęs legionierius iš Nigerijos Philipas Otele. 20-metis jau buvo įbėgęs ant vejos ir pirmajame mače Marijampolėje. Jame pasirodė ir kitas naujokas – gynėjas Rimvydas Sadauskas.

Prieš komandai išvykstant žaisti atsakomųjų rungtynių su „Apollon“ komanda, mintimis apie pirmą tarpusavio dvikovą ir išvadas po jų kalbėjo komandos žaidėjas Deividas Šešplaukis. Pasak gynėjo ir saugo pozicijose žaidžiančio 21-erių futbolininko, pirmoje dvikovoje buvo jaučiamas jaudulys, bet vėliau komanda suprato, kad „Apollon“ toli gražu nėra neįveikiamas varžovas.

„Debiutas, kaip čia pasakius... Pirmos rungtynės Europoje, jautėsi jaudulys, nes klubas debiutavo Europos lygoje. Dėl to atrodė, kad į aikštę išėjome ir bijojome žaisti, atsipalaiduoti. Jie tikrai nėra „Barcelona“ ar kuris kitas grandas. Supratome, kad tikrai galime su jais kovoti ir žaisti futbolą. Tereikia padaryti savianalizę, atidirbti treniruotėse ir manau, kad Kipre viskas bus geriau“, – klubo svetainei pasakojo UEFA Europos lygos atrankoje dar 2017-aisiais debiutavęs žaidėjas. Tą jam padaryti pavyko dar vilkint Marijampolės „Sūduvos“ marškinėlius.

„Patys matėte, kad puolime mums sunkiai sekėsi „užsikabinti“ už kamuolių ir tų progų daug nebuvo. Todėl manau, kad tobulėti reikia būtent šiame aspekte. Pas juos dauguma žaidėjų yra tikrai techniški, tad juos nustebinti turėtų būti sunku, bet kovingumu, ryžtu ir komandine dvasia galime pasiekti teigiamą rezultatą“, – dėstė žaidėjas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vilius

SEKMES!

Užpelkis

Nieko jūs nepasieksit. Komandoje nėra nei puolėjų, nei saugų nei tų pačių gynėjų. Sadauskas sugebėjo uždirbti 11 m baudinį pargriaudamas nuo Žalgirio vartų bėgantį kiprietį. Tokio lygio komandoms kaip Kauno "Žalgiris" neturėtu būti leidžiama žaisti Europos taurėse. Gėda žiūrėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS