Žalgiriečių atakos palaužė A lygos naujokus | Diena.lt

ŽALGIRIEČIŲ ATAKOS PALAUŽĖ A LYGOS NAUJOKUS

„Tokiose rungtynėse būni nusiteikęs daugiau atakuoti, todėl rizikuoji, dėl to atsiranda šansų ir varžovams. Neveltui jie ne kartą galėjo mus nubausti“, - sakė Rokas Garastas. Kauniečio vedami „Kauno Žalgirio“ futbolininkai nutraukė trijų nelaimėtų rungtynių seriją ir sugrįžo į pergalingą kelią Marijampolėje 1:0 nugalėdami Alytaus DFK „Dainava“.

8-ojo turo mače alytiškiai į aikštę žengė be trijų savo patyrusių žaidėjų – Lino Klimavičiaus, Lino Savasto ir Deivydo Matulevičiaus. Mačą aktyviai pradėjęs „Kauno Žalgiris“ buvo apgulęs varžovų vartus, tačiau pavojingiausią progą per pirmąsias 20 minučių susikūrė būtent Alytaus klubas. Po savalaikio Vytauto Lukšos perdavimo Cyrille'as Tchayi Tchamba, beje prieš sezoną buvęs Marijampolės „Sūduvos“ peržiūroje, iššoko prieš vartininką, bet Deividas Mikelionis smūgį atrėmė.

Nedaug trūko ir žalgiriečiams: Philipas Otele poroje epizodų nepataikė į vartų plotą, o iš toli stipriai smūgiuotą Domanto Putriaus kamuolį pirštų galiukais į skersinį nukreipė Martynas Matijoška.

Antrame kėlinyje Rokas Garastas metė į kovą Michaelą Thuique'ą ir šis keitimas davė savo dividendų. 50-ąją minutę brazilas pasinaudojo M. Matijoškos klaida baudos aikštelėje ir nukreipė kamuolį į tuščius vartus.

Tai buvo pirmasis M. Thuique'o įvartis su „Kauno Žalgirio“ marškinėliais „Optibet A lygoje“.

Dainaviečiai po praleisto įvarčio nepalūžo ir turėjo gerą progą išlyginti rezultatą, bet Džambolato Calagovo smūgį atrėmė D. Mikelionis.

Kitoje aikštės pusėje M. Matijoška taip pat turėjo darbo, tačiau su savo užduotimis susitvarkė sėkmingai ir išlaikė savo komandą kovoje. „Dainava“ ir toliau lieka be pergalių.

„Neblogai vykdėme savo planą puldami, bet nesisekė realizuoti progų, todėl pabaiga buvo nervinga“, - pripažino R.Garastas.

„Pritrūkome laiko pasiruošimui. Varžovas ne iš lengvųjų, todėl nebuvo lengva, bet buvo momentų, kurie ir nuteikė optimistiškai“, - teigė „Dainavos“ vyriausiąjį trenerį pavadavęs jo asistentas Povilas Baliukonis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Žalgiris žaidžia arba silpnai ar klaikiai. Netekus J. Bušmano komandai šviečia ne aukštesnė nei ketvirta vieta. Gėda Kaunui su tokiu biudžetu. "Panevėžys" ir "Sūduva" sukomplektavo žymiai stipresnes komandas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS