A lygos auksas - „Žalgiriui“, bronza - kauniečiams | Diena.lt

A LYGOS AUKSAS - "ŽALGIRIUI", BRONZA - KAUNIEČIAMS

  • 0

Nei Vilniaus "Žalgiriui", nei Kauno žalgiriečiams nereiks laukti paskutinio A lygos turo. Trečiadienį paaiškėjo, jog Lietuvos futbolo čempionų taurė lieka Vilniuje – antrus metus iš eilės geriausia komanda šalyje tapo „Žalgiris“. Sidabaras atiteks Marijampolės "Sūduvai", o bronza "Kauno Žalgiriui".

Sostinės ekipa ir tapo nebepavejama turnyro lentelėje po pergalės 35-ajame ture namuose prieš „Panevėžį“ 2:0.

Atkakliai besiklosčiusiame mače su panevėžiečiais šeimininkams ilgai nesisekė įmušti. Tiesa, juos tenkino ir lygiosios.

Pirmajame kėlinyje geromis progomis įmušti nepasinaudojo Hugo Videmntas ir Josipas Tadičius. Panevėžiečiai atsakė aštriais išpuoliais po pertraukos.

49 min. po J. Eliaso smūgio galva žalgiriečių vartus apgynė T. Duka, o 55 min. po M. Bissi smūgio galva kamuolys lietė skersinį. 80 min. iš baudos aikštelės krašto pavojingai smūgiavo J. Sarpongas, 82 min. po kampinio galva netiksliai mušė P. Širvys.

Visgi rungtynių pabaiga priklausė „Žalgiriui“. H. Videmontas uždirbo baudinį ir pats jį realizavo, o per pridėtinį laiką tašką padėjo Jakubo Sylvestro įvartis.

Vilniaus klubas savo trofėjų kolekciją papildė 9 A lygos čempionato aukso medalių komplektu. Šiemet prie jo žalgiriečiai pridėjo ir taurės trofėjų. „Dublį“ Lietuvoje „Žalgiris“ iškovojo po penkerių metų pertraukos.

"Bravo žaidėjams, atlaikiusiems sunkų sezoną. Europiniame sezone ne viskas pavyko, bet buvo objektyvių priežasčių. Lietuvoje laimėjome ir čempionatą, ir taurę. Tiesa, nepavyko laimėti super taurės. Sveikinu savo sirgalius, kurie mus palaikė visuose stadionuose bet kokiu oru. Šiame mače spaudimo nejautėme, daugiau kontroliavome kamuolį, o varžovai žaidė kontratakuodami", - dėstė "Žalgirio" treneris Vladimiras Čeburinas.

Paskutiniame ture vilniečiai (76 taškai) egzaminuos Telšių "Džiugą", bet šis rezultatas jiems nebeturės reikšmės. Antroje vietoje esanti Marijampolės "Sūduva" atsilieka 6 taškais. Taip pat medalių dalybai įtakos neturės ir "Kauno Žalgirio" akistata su Gargždų "Banga". Trečioje vietoje žengiantys kauniečiai su 63 taškais jau 4 taškais lenkia "Panevėžį" ir užsitikrino bronzos medalius.

GALERIJA

  • A lygos auksas - „Žalgiriui“, bronza - kauniečiams
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS