„Žalgirio“ futbolininkai dvikovą su Kipro čempionais baigė lygiosiomis | Diena.lt

"ŽALGIRIO" FUTBOLININKAI DVIKOVĄ SU KIPRO ČEMPIONAIS BAIGĖ LYGIOSIOMIS

  • 0

Lenkijoje vilniečiai per paskutniąsias kontrolines rungtynes susitiko su Kipro čempionu Nikosijos APOEL ir mačą baigė lygiosomis 1:1 (1:1).

Mūsų komandoje šiandien debiutavo puolėjas iš Brazilijos Adi. Be to, lyginant su pastaruoju kontroliniu maču prieš Beer Ševos „Hapoel“, mūsų ekipos saugų grandyje Vaidotas Šilėnas užėmė Serge‘o Nyuiadzi vietą, o gynybos grandyje Georgas Freidgeimas pakeitė Algį Jankauską.

Kaip ir prieš keletą dienų, nuo pirmųjų minučių aikštėje pasirodė vartininkas Armantas Vitkauskas, gynėjai Andro Švrljuga, Semiras Kerla ir Ramūnas Radavičius bei saugai Jakubas Wilkas, Artūras Žulpa, Deividas Šemberas ir Mantas Kuklys.

Rungtynių pradžioje iniciatyvą perėmė APOEL ir jau 3 minutę A. Vitkauskui po tolimo smūgio teko gelbėti savo komandą nuo įvarčio. Mūsų vartininkas sužaidė patikimai ir iš karto užfiksavo kamuolį rankose.

Po šio epizodo „Žalgiriui“ pavyko perkelti žaidimą į aikštės vidurį. Kamuolį ir toliau daugiau valdė Kipro ekipa, bet priartėti prie mūsų baudos aikštelės nepajėgė.

13 min. varžovų saugas Nectarias Alexsandrou pavojingai pabandė laimę smūgiu iš toli, bet nepataikė į vartus.

15 min. „Žalgiris“ surengė pirmą ilgesnę ataką ir iš karto pelnė įvartį! Po Adi, M. Kuklio ir A. Švrljugos perdavimų kamuolys prie dešiniojo baudos aikštelės kampo atiteko J. Wilkui, kuris puikiu smūgiu pasiuntė jį į tolimą APOEL vartų kampą.

Praleidę įvartį Kipro futbolininkai vėl tvirtai perėmė iniciatyvą, bet kurį laiką nepajėgė sukurti pavojingų momentų – „Žalgirio“ baudos aikštelėje karaliavo S. Kerla ir G. Freidgeimas.

Negalėdami priartėti prie vartų APOEL futbolininkai 25 min. nusprendė pabandyti laimę smūgiu iš toli. Kipro ekipos vidurio saugas Franco Viniciousas smūgį atliko tobulai ir iš daugiau nei 20 metrų jo paleistas kamuolys įskriejo į tolimą „Žalgirio“ vartų kampą – 1:1.

30 min. tas pats F. Viniciousas visiškai laisvas gavo kamuolį baudos aikštelėje, bet puikia proga pasižymėti dar kartą nepasinaudojo – smūgis į artimą kampą buvo netikslus.

40 min. „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą ir surengė dar vieną ilgą ataką. Po Adi ir J. Wilko perdavimų galimybę smūgiuoti iš dešiniojo atakos krašto gavo A. Švrljuga, bet kroatui nepavyko pataikyti į vartus.

Jau kitoje atakoje Adi išvedė R. Radavičių vieną prieš vartininką, bet kamuolys nuskriejo per arti vartininko, todėl mūsų krašto gynėjui teko perdavimu ieškoti komandos draugo kitame atakos krašte. Deja, ten J. Wilkas progos smūgiuoti jau negavo.

Dar po kelių akimirkų J. Wilkas vieną prieš APOEL vartininką išvedė D. Šemberą, bet teisėjas užfiksavo nuošalę, o ir kipriečių vartininkas smūgį atrėmė.

Paskutinę kėlinio minutę „Žalgiris“ uždirbo pirmąjį kampinį, bet jo užbaigti smūgiu nepavyko .

Iš karto po pertraukos „Žalgirio“ ekipoje įvyko 3 keitimai: A. Jankauskas pakeitė G. Freidgeimą, S. Nyuiadzi – V. Šilėną, o Paulius Janušauskas – D. Šemberą.

Būtent P. Janušauskas 49 min. atliko pirmą smūgį antrajame kėlinyje į vartus, bet kamuolys nuskriejo aukštai virš tikslo.

52 min. tolimą M. Kuklio perdavimą gavęs Adi sugebėjo atlaikyti keleto APOEL gynėjų spaudimą ir pasiųsti kamuolį vartų link, bet smūgis buvo per silpnas ir pavojaus varžovams nesukėlė.

58 min. jau APOEL surengė pavojingą greitą ataką. Jos metu Kipro ekipos žaidėjas prasiveržė dešiniuoju kraštu, pasiuntė kamuolį greta greta mūsų vartininko, bet į tuščius vartus skriejantį kamuolį išmušė S. Kerla.

61 min. Marekas Zubas atliko dar tris keitimus. J. Wilko vietą aikštėje užėmė Pavelas Komolovas, A. Žulpos – Linas Pilibaitis, o A. Vitkausko – Aivaras Bražinskas.

Po šių keitimą žaidimas kuriam laikui nurimo, o naujų emocijų suteikė rizikingas APOEL vartininko bandymas driblinguoti 69-ąją minutę. Tuomet Kipro ekipa nuo nemalonumų išsisuko, bet jau po minutės vos nepraleido antrojo įvarčio. M. Kuklys tolimu perdavimu pasiuntė į priekį Adi, kuris suklaidino gynėją ir smūgiuodamas kaire koja iš gana aštraus kampo pataikė į tolimąjį virpstą. Netrukus po šio epizodo Adi užleido vietą aikštėje Krisčiui Andreou.

74 min. „Žalgiris“ ilgam apgulė APOEL vartus ir sukūrė net keletą galimybių įvarčiui pelnyti. Iš pradžių po L. Pilibaičio smūgio galva savo komandą šuolyje išgelbėjo vartininkas, o po to K. Andreou pritrūko tikslumo.

Po šio epizodo žaidimas išsilygino ir nė viena komanda ilgai nebesukūrė progų įvarčiams pelnyti.

85 min. A. Švrljuga, bandydamas galva nutraukti perdavimą į baudos aikštelę, nukreipė kamuolį į išorinę mūsų ekipos kairiojo virpsto pusę.

Paskutinę mačo minutę dar vieną puikią progą išplėšti pergalę sukūrė „Žalgiris“. Pavelas Komolovas perėmė kipriečių perdavimą ir vienas pasileido APOEL vartų link. Vilniečių legionierius vis dėlto nusprendė nesmūgiuoti pats, atliko perdavimą kairėn atbėgančiam K. Andreou, bet jį aplenkė varžovas ir išmušė kamuolį už aikštės ribų.

Jau per teisėjo pridėtą laiką APOEL kėlė tris kampinius iš eilės, bet „Žalgiris“ sėkmingai apsigynė.

Po mačo su Kipro komanda vilniečiai grįš į Lietuvą ir gimtinėje tęs pasirengimą mačams su Zagrebo „Dinamo“. Pirmąsias rungtynes komandos žais Kroatijoje liepos 15-ąją, o atsakomąsias Vilniuje – liepos 22-ąją.

VMFD „Žalgiris“ 1:1 Nikosijos APOEL

1:0 Jakub Wilk (15)
1:1 Franco Vinicious (25)

„Žalgiris“: Armantas Vitkauskas (61‘ Aivaras Bražinskas), Andro Švrljuga, Semiras Kerla (71‘ Mantas Fridrikas), Georgas Freidgeimas (46‘ Algis Jankauskas), Ramūnas Radavičius, Vaidotas Šilėnas (46‘ Serge Nyuiadzi), Artūras Žulpa (61‘ Linas Pilibaitis), Deividas Šemberas (46‘ Paulius Janušauskas), Mantas Kuklys (76‘ Rytis Leliūga), Jakub Wilk (61‘ Pavel Komolov), Adi Rocha (73‘ Kristis Andreou).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS