„Žalgirio“ treneris M. Zubas: pagrindinis tikslas – pasiruošti mūšiui dėl Supertaurės | Diena.lt

„ŽALGIRIO“ TRENERIS M. ZUBAS: PAGRINDINIS TIKSLAS – PASIRUOŠTI MŪŠIUI DĖL SUPERTAURĖS

  • 0

Trečiadienį prie Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo vairo sugrįžęs Marekas Zubas iš karto kibo į darbus. Jau ketvirtadienį žalgiriečiai žaidė kontrolines rungtynes Baltarusijoje, o dabar stovyklauja Druskininkuose.

„Šiuo metu labiausiai trūksta laiko“, - pristatymo spaudos konferencijoje susirinkusiems žiniasklaidos atstovams tikino M. Zubas. Ir išties, situacija nėra įprasta. Iki sezono premjeros, mūšio dėl LFF Supertaurės, liko tik savaitė.

Vos atvykęs į Vilnių M. Zubas pateko į tikrą darbų sūkurį. Jau kitą rytą žalgiriečiai išvyko į Gardiną, kur žaidė kontrolines rungtynes su vietos „Neman“. Po užtrukusios kelionės sostinės ekipa rungtynes pralaimėjo 0:2, tačiau šio rezultato M. Zubas nebuvo linkęs sureikšminti.

„Pasirengimo cikle tikrai ne rezultatai yra svarbiausias dalykas. Rungtynėse su „Neman“ išbandžiau keletą taktinių niuansų. Savaime suprantama, kad atėjus naujam treneriui žaidime vyksta pokyčiai. Mano futbolo idėjos yra kitokios nei ankstesnio trenerio, tai visiškai normalu“, - fkzalgiris.lt kalbėjo M. Zubas.

Po rungtynių su „Neman“ žalgiriečiai sugrįžo į Lietuvą ir apsistojo Druskininkuose. Penktadienį ir šeštadienį „Žalgiris“ surengė po vieną treniruotę per dieną, taip pat turėjo komandinius ir individualius susitikimus su treneriu.

„Sekmadienį mūsų laukia dar vienas kontrolinis mačas Gardine (su „Lida“). Žinoma, šioje dvikovoje žaidėjams vėl kelsiu tam tikras užduotis, keisiu kai kurių žaidėjų pozicijas, bus kiti taktiniai sumanymai. Daugumos vaikinų nepažįstu, tad šiuo metu bandau įsisavinti kuo daugiau informacijos, susipažinti su žaidėjais, sužinoti jų individualius sugebėjimus. Šiuo metu tai svarbiausia. Tik žinant futbolininkų galimybes gali konstruoti komandinį žaidimą“, - atviravo M. Zubas.

Kartu su „Žalgiriu“ į Druskininkus atvyko ir trys peržiūroje dalyvaujantys žaidėjai - Filippo Boniperti, Pau Moreras ir Aleksejus Belovas. Tiesa, po dvikovos su „Neman“ su A. Belovu buvo atsisveikinta. Iki sezono pradžios sostinės ekipos gretas turėtų papildyti dar keletas naujokų.

„Šiuo metu svarbiausias mūsų tikslas - pasiruošti rungtynėms dėl Supertaurės. Reikia susipažinti su žaidėjais ir šiai kovai atrinkti tinkamiausius žaidėjus. Tikiu, kad būsime pasiruošę“, - tikino treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS