Žiemos repeticijose netrūksta nei kovos, nei įvarčių | Diena.lt

ŽIEMOS REPETICIJOSE NETRŪKSTA NEI KOVOS, NEI ĮVARČIŲ

Artėjant Lietuvos futbolo sezono pradžiai, įsibėgėja ir komandų repeticijos. Poryt kontrolinį mačą sužais intriguojanti pora – LFF taurės laimėtojas „Panevėžys“ ir šalies vicečempionė Marijampolės „Sūduva“. Panevėžiečiams tai bus svarbi repeticija prieš artėjantį LFF supertaurės mačą, o suvalkiečiai tikrinsis ne tik jėgas, bet ir naujo trenerio Victoro Basadre taktines schemas.

„Komanda žingsnis po žingsnio juda į priekį. Sužaidėme jau 3 kontrolines rungtynes ir po kiekvienų iš jų galima pastebėti komandos gerėjantį žaidimą. Suprantama, kokybės dar trūksta, bet mes vis geriau suprantame vieni kitus ir tai teikia pozityvo“, – sakė V. Basadre.

Išties šalies vicečempionai, pirmąjį mačą 1:2 pralaimėję A lygos naujokui Kauno „Hegelmann Litauen“, kitus du baigė lygiosiomis (1:1 su tuo pačiu „Hegelmann“ ir tokiu pat rezultatu su Gargždų „Banga“). Įdomu, jog abiejose pastarosiose rungtynėse šeimininkai atsilikinėjo nuo varžovų, tačiau sugebėdavo atsitiesti. Praėjusį savaitgalį šis scenarijus pasikartojo su „Banga“. Po šiurkščios klaidos gynyboje, kai nesugebėjo išmušti kamuolio iš savo baudos aikštelės, „Sūduva“ praleido įvartį. Rezultatyviu smūgiu 10-ąją min. pasižymėjo gargždiškiams „Kauno Žalgirio“ paskolintas saugas Benas Anisas. Vėliau žemaičiai kiek atsitraukė, o šeimininkai, atvirkščiai, didino spaudimą. Pirmąją mačo dalį svečiai atsilaikė, tačiau iškart po ilgosios pertraukos turėjo traukti kamuolį iš vartų tinklo. 49 min. po Giedriaus Matulevičiaus perdavimo rumunas Catalinas Tira suklaidino varžovų vartininką ir pasiuntė kamuolį į tinklą. Tiesa, puolėjas netrukus gavo traumą ir buvo pakeistas. Vėliau aikštėje pasirodę puolėjas iš Baltarusijos Aleksandras Makasis ir saugas iš Prancūzijos Romainas Habranas turėjo progų pasižymėti, bet jomis nepasinaudojo.

Tuo tarpu „Panevėžys“ tą pačią dieną repetavo su „Šiaulių“ ekipa. Nors pastaroji žaidžia pirmojoje lygoje, rungtynes su šalies taurės laimėtojais pradėjo drąsiai. Jau 13-ąją min. šiauliečių pastangas vainikavo Algio Jankausko rezultatyvus smūgis galva. Šiemet gretas pasistiprinę šiuo buvusiu ilgamečiu „Sūduvos“ kapitonu ir treneriu Mindaugu Čepu, šiauliečiai nesispaudė prie savo vartų, bet tęsė pavojingus išpuolius. Tačiau aikštėje vaizdas pasikeitė „Panevėžio“ treneriui Joao Martinsui atlikus krūvą keitimų ir į aikštę įleidus pagrindinės sudėties žaidėjus. Tiesa, panevėžiečiai pusiausvyrą atstatė dar prieš tai - 57 min. po puikaus Domanto Antanavičiaus perdavimo vienas prieš varžovų vartininką išbėgo Jorge Eliasas ir techniškai permetė jį per vartininką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS