Žvaigždės debiutas trenerio nenuvylė | Diena.lt

ŽVAIGŽDĖS DEBIUTAS TRENERIO NENUVYLĖ

„Kolektyvas linksmas, gerai priėmė, palaiko ir malonią, ir sunkią minutę“, - džiaugėsi Mindaugas Kalonas. Geriausias 2013 metų Lietuvos futbolininkas sėkmingai įsiliejo į „Kauno Žalgirio“ komandos gretas. Nors 32 metų saugo debiutas A lygoje baigėsi žalgiriečių pralaimėjimu 0:2 „Trakų“ ekipai, Kauno klubo naujokas suteikė vilčių ateičiai.

Bene žymiausiu A lygos naujoku tapęs M.Kalonas dar toli nuo geriausios sportinės formos, tačiau per keliasdešimt minučių, praleistų aikštėje 2-ojo turo mače su „Trakais“, jis įsiminė keliais tiksliais perdavimais. Nedidukas techniškas saugas pademonstravo ir keletą savo firminių klaidinančių judesių.

„Forma nėra ideali. Debiutui buvo malonu išeiti, bet dar reikia padirbėti. Manau, kad kovo pabaigoje ar balandžio pradžioje būsiu pasiekęs 80 proc. savo geriausios sportinės formos“, - vylėsi žaidėjas.

Jei taip įvyktų, Rusijoje, Airijoje, Latvijoje, Izraelyje, Azerbaidžane, Lenkijoje ir kitose užsienio šalyse rungtyniavęs saugas taptų vienu ryškiausiu ne tik komandos, bet ir visos A lygos žaidėju. Pastaraisiais mėnesiais tik mėgėjiškai rungtyniavęs M.Kalonas tikisi gerokai padirbėti per netrukus ateisiančią pertrauką dėl rinktinių dvikovų. Į nacionalinę komandą varėniškis nėra kviečiamas.

„Rungtynių baigtį nulėmė aukštesnės klasės žaidėjai. Vienas, kitas momentas – jais reikia būtinai išnaudoti, tada ir rungtynių eiga pasikeičia. Trakiškiai tai ir padarė“, - aiškino M.Kalonas.

„Kauno Žalgirio“ vairininkas Laimis Bičkauskas saugo debiutu neliko nusivylęs.

- Ar jūsų nenuliūdino pralaimėjimas „Trakams“?

- Taip ir tikėjomės, kad bus nelengvos rungtynės. Žinojome, kad varžovas pakankamai pajėgus. Bet mūsų žaidėjai kovojo, stengėsi, todėl rungtynės išėjo apylygės. Tiesa, priešininkų meistriškumas, gebėjimas pasinaudoti progomis įmšti yra aukštesnis, taip pat – patirtis. Todėl ir praleidome tuos įvarčius. Norėčiau didesnės auklėtinių koncentracijos esant standartinėms situacijoms – baudos smūgiams ir kampiniams.

- Komandą pakirto antrasis įvartis?

- Turėjome mažai šansų. Žaidėjai jauni, jau buvo pavargę, tad ir patys nelabai tikėjo, jog gali išlyginti rezultatą. Vis dėlto gerai, kad jie kovojo iki pabaigos.

- Ar nepasirinkote pernelyg drąsios taktikos, nuo pat pirmųjų minučių į aikštę įleidęs du puolėjus Roką Krušnauską ir Andrių Veličką?

- Nusiteikėme žaisti atakuojantį futbolą, tiksliau norėjome turėti du puolėjus. Kai kuriose situacijose tai pasiteisino. Manau, kad panašios taktikos laikysimės ir ateityje.

- Kaip vertinate Mindaugo Kalono debiutą?

- Jis žaidė tiek, kiek yra pasirengęs. Labai didelių galimybių parodyti save jis neturėjo, bet kai kuriose situacijose jis gerai suvaldė kamuolį. Ateityje šis patyręs žaidėjas turėtų atnešti daugiau naudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS