2026-ųjų žiemos olimpiada vyks Italijoje | Diena.lt

2026-ŲJŲ ŽIEMOS OLIMPIADA VYKS ITALIJOJE

  • 0

2026 metų žiemos olimpiada vyks Milane ir Kortina d' Ampece, Italijai dėl teisės rengti žaidynes įveikus Švediją, siūliusią žiemos sportui pritaikytų objektų Stokholme ir slidinėjimo kurorte Orėje, pirmadienį paskelbė Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).

Olimpiada vyks 2026-ųjų vasario 6–22 dienomis.

Italijoje žiemos olimpiados anksčiau vyko du kartus: 1956 metais Kortina d' Ampece ir 2006 metais Turine.

Švedijoje yra vykusios tik vienerios vasaros olimpinės žaidynės – 1912 metais Stokholme.

Už Italijos kandidatūrą balsavo 47 TOK nariai, prieš ją – 34.

„Tai istorinė diena ir visų italų pergalė, – sakė Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis). – Ačiū tiems, kas nuo pat pradžių tuo tikėjo, ypač municipalitetuose ir regionuose... Nepasisekė tiems, kas pasidavė ir kas netikėjo.“

Italijos sporto gerbėjų aistra ir išmanymas drauge su renginių organizavimo patirtimi sukurs tobulą atmosferą geriausiems atletams pasaulyje.

M. Salvini teigimu, olimpiada sugeneruos 5 mlrd. eurų ir sukurs 20 tūkst. darbo vietų.

„Sveikinimai Milanui ir Kortina d' Ampecui. Galime tikėtis puikių ir įsimintinų žiemos žaidynių šalyje su žiemos sporto tradicijomis“, – sakė TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas).

„Italijos sporto gerbėjų aistra ir išmanymas drauge su renginių organizavimo patirtimi sukurs tobulą atmosferą geriausiems atletams pasaulyje“, – pridūrė jis.

Anksčiau iš varžybų dėl teisės rengti 2026 metų žiemos olimpiadą pasitraukė Kalgaris Kanadoje, Gracas Austrijoje, Saporas Japonijoje ir Sionas Šveicarijoje, pirmiausia dėl susirūpinimo išlaidomis ar trūkstant visuomenės paramos.

Turkijos slidinėjimo kurorto Erzurumo kandidatūrą TOK atmetė 2018 metų spalį.

Stokholmo ir Orės, kur vasario mėnesį vyko pasaulio kalnų slidinėjimo čempionatas, pastangos iškovoti teisę rengti žaidynes prieš kelis mėnesius ėmė prarasti pagreitį trūkstant finansavimo įsipareigojimų, tačiau naują impulsą suteikė vyriausybės palaikymas. 

2022 metų žiemos olimpiada įvyks Pekine.

GALERIJA

  • 2026-ųjų žiemos olimpiada vyks Italijoje
  • 2026-ųjų žiemos olimpiada vyks Italijoje
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS