Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos | Diena.lt

AITVARAVIMO ENTUZIASTAMS – IŠSKIRTINĖS VARŽYBOS

  • 1

Paskutinį rugsėjo savaitgalį Kintuose ir Svencelėje vyko Vėjo sporto festivalis. Jame beveik pusšimtis jėgos aitvarų entuziastų vandenyje ne tik rodė sudėtingus triukus, bet ir dalyvavo greitos reakcijos ir fizinės ištvermės reikalaujančiose estafetėse.

Subūrė ne tik varžyboms

Dalyviai susirinko iš visos Lietuvos – Klaipėdos, Kauno, Vilniaus ir kitų miestų. Vienas Vėjo sporto festivalio organizatorių, Kintų kaitų klubo įkūrėjas, vienintelis Baltijos šalyse aitvaravimo instruktorių egzaminatorius Laurynas Juodeška priminė, kad festivalis buvo organizuojamas jau trečią kartą.

„Kaitavimo bendruomenei pribrendome suorganizuoti renginį, kuris suburtų ne tik varžyboms, bet ir kitokioms veikloms. Festivalis neapsiriboja vien tik šiuo varžybų savaitgaliu, yra ir kitokių veiklų – pradinukų dirbtuvės, kuriose jie mokėsi kaituoti, pažengusiųjų dirbtuvės, kuriose tobulinami įgūdžiai, saugumo prie vandens dirbtuvės ir procedūros vandenyje, o pažengę instruktoriai dirba ir su neįgaliaisiais“, – sakė pašnekovas.

Savaitgalis buvo labai lauktas – Vėjo sporto festivalio varžyboms sportininkai ruošėsi beveik visą rugsėjį, esant palankiems orams treniruodavosi Kuršių mariose.

Dėmesys: varžybų metu reikėjo atlikti įvairius triukus. / D. Sodaičio nuotr.

Ne tik renginys, bet ir reginys

Varžybose buvo penkios kategorijos: „Pro men“, „Pro women“, „Light open“, komandinė užduotis ir aukščiausias šuolis.

„Light“ kategorijos varžybose buvo trys įskaitiniai triukai, tad jeigu tris triukus moki, jau gali joje dalyvauti. Ši kategorija skirta pradedantiesiems, kurie jau kažką moka, bet nežino, kokiame lygyje. Grupė taip pat atvira jaunimui, merginoms. Kadangi buvo stipresnis vėjas, dalyvauti „pasirašė“ tik vyrai ir jaunuoliai, merginų nebuvo“, – kalbėjo L. Juodeška.

Po „Light“ kategorijos varžybų vyko „Pro women“ kategorijos varžybos, jose dėl pirmos vietos rungėsi trys moterys.

„Šventę papuošė „Pro men“ varžybos. Labai ilgai laukėme tokių sąlygų, kokios buvo šeštadienį, kad vyrai galėtų parodyti, ko yra išmokę, ir kad nebūtų vien tik renginys, bet ir reginys. Šioje kategorijoje buvo daug dalyvių – 14. Buvo įspūdinga stebėti, žiūrėti, teisėjauti“, – sakė Kintų kaitų klubo įkūrėjas.

Lengva: kovoti padėjo ir palankus vėjas, nešantis jėgos aitvarą reikiama linkme. / D. Sodaičio nuotr.

Paskatinimas – puikus prizas

Po „Pro men“ varžybų startavo aukščiausio lygio komandinio šuolio varžybos, o po to estafetė – komandinės varžybos, kuriose teko ne tik įveikti tam tikrą trasą, bet ir kliūtis joje.

„Reikėjo peršokti, perduoti aitvarą savo komandos nariui ir perplaukti visą trasą. Tai buvo turbūt mėgstamiausia rungtis, kur buvo labai daug dalyvių – 14 komandų po tris dalyvius“, – pasakojo L. Juodeška.

Sekmadienį vyko plaukimas – „downwindas“ iš Svencelės į Kintus. Ten buvo įteikti medaliai nugalėtojams.

„Šiemet nesulaukėme užsienio dalyvių, bet pernai buvo. Manau, kad kitiems metams ambicijų yra, kad pakviestume ir iš kitų šalių plaukikus. Norime skatinti, kad žmonės varžybose iškovotų ne tik garbę, bet ir gerą prizą. Aišku, garbė – pirmoje vietoje“, – tikino L. Juodeška.

Garbė – pirmoje vietoje.

Vėjo sporto festivalio varžybas rėmė Sporto rėmimo fondas.

„Pro men“ varžybose pirmąją vietą iškovojo Vytautas Rudnickas, antrąją – Ignas Drevinskas, trečiąją – Domantas Jusionis.

„Pro women“ pirma vieta atiteko Eleonorai Skrupskytei, antra – Gailei Narauskaitei-Bušmanei, trečia – Vitai Popovai.

„Light open“ kategorijoje pirmąją vietą laimėjo Juozas Piekuras, antrąją – Kęstutis Bružas, trečiąją – Adomas Vaitkevičius.

„Race“ kategorijoje pirmąją vietą užėmė komanda „Gspot Kiteboarding“, antrąją „Pasiskambinam pirmadienį“, trečiąją „FLY Team PKP“.

Aukščiausio šuolio kategorijoje laimėjo komanda „FLY Team PKP“, antrąją vietą užėmė „Bus gerai“, trečiąją – „Kauno raideriai“.

GALERIJA

  • Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos
  • Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos
  • Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos
  • Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos
  • Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos
  • Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos
  • Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos
  • Aitvaravimo entuziastams – išskirtinės varžybos
D. Sodaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

As

Praeita vasara buriavau su burliante, tai labai nepatiko ,pasijutau labai nepageidaujamas tarp jegos aitvaru.jokios pagarbos.nerekomenduoju!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS