Ambicingą komandą „Aurum 1006 km lenktynėse“ palaikys ir J. Valančiūnas | Diena.lt

AMBICINGĄ KOMANDĄ „AURUM 1006 KM LENKTYNĖSE“ PALAIKYS IR J. VALANČIŪNAS

  • 0

Nenumaldomai artėjant didžiausiu automobilių sporto festivaliu Baltijos šalyse tituluojamoms „Aurum 1006 km lenktynėms“, kurios šiemet bus jubiliejinės, 20-osios renginio istorijoje, sportininkai nebelinkę žaisti slėpynių ir traukia iš savo arsenalo paskutinius kozirius.

Tik prieš kelias dienas paaiškėjo, kad pernai iškovotą čempiono titulą kartu su pajėgia komanda šiemet gins ir Nemunas Dagilis.

Pergalės – skirtingo skonio

N. Dagilis – tituluočiausias su Olandijos vėliava didžiausiame šalies kurorte startuosiančios „Palanga Spa/Balpol-JR Motosport“ komandos narys.

43-jų Nemunui fortūna Lietuvoje jau 20-tą kartą rengiamose maratoninėse lenktynėse šypsojosi tris kartus – 2005, 2013 ir 2018 metais, kai jis kartu kitais nugalėjusių komandų nariais kopė ant aukščiausiojo pakylos laiptelio.

„Šiemetinės lenktynės Palangoje man jau 17-osios, o per jas būta visko – ir apmaudžių pralaimėjimų, kai nuo pergalingo finišo skyrė mažiau nei vienas ratas, o tik kelios dešimtys sekundžių, ir nelemtų technikos gedimų, privertusių pamiršti visas ilgai puoselėtas viltis, – prisimena N. Dagilis. – Ko gero „saldžiausia“ pergalė iš visų, laimėtų Palangoje, nukalta pernai. Ji man priminė 2006 m. įvykius trasoje, kai tame pačiame rate pralaimėjome Jono Gelžinio komandai, o po 12 metų pasikartojo tas pats scenarijus, tik atvirkštine tvarka“.

Organizatorių nuotr.

Talkins belgas ir olandas

Kitas šios ekipos narys, vyriausias tarp jos pilotų – 44-erių belgas Ward Sluys – pergalę Palangoje šventė jau senokai, 2010 metais, kai kartu su kitais „KS Motorsport“ komandos sportininkais pirmi atvairavo „BMW Silhouette“ į varžybų finišą.

„Palangoje lenktyniausiu jau nebežinau kelintą kartą, tačiau kasmet iš čia parsivežu vis naujų įspūdžių, o šiemet tiesiog negaliu praleisti jubiliejinių, jau 20-ųjų čia rengiamų ir Lietuvą, jos sportininkus bei lenktynių organizatorius garsinančių varžybų, – sako W. Sluys. – Tikiuosi, jog tai tikrai ne paskutinis mano startas svetingoje Lietuvoje“.

Dar vienas šios ekipos narys – 25-erių olandas Bas Schouten – irgi ne naujokas Palangoje, kartu su kitais komandos nariais sieksiantis aukščiausių tikslų.

Bas Schouten / Organizatorių nuotr.

Įkvėpė puikus debiutas

Jauniausias „Palanga Spa/Balpol-JR Motosport“ komandos narys – septyniolikmetis Justas Jonušis, kuriam šiemetinės „Aurum 1006 km lenktynės“ bus tik antrosios ilgų nuotolių lenktynės jo sportinėje biografijoje.

Justas Palangos trasoje kartu su estų „ALM Motorsport“ komanda debiutavo pernai ir iškart šventė pergalę TCR klasėje, o bendroje lenktynių įskaitoje jų laimėjimas dar įspūdingesnis – puiki ketvirtoji vieta.  

„Debiutas, be abejo, tikrai įsimintinas ir įspūdingas, tačiau kiekvienos kitos lenktynės – tai kova iš naujo, – sako J. Jonušis. – Džiaugiuosi tapęs pajėgios, didelę patirtį sukaupusios komandos nariu, tad mokytis tikrai turėsiu iš ko. Ir Ward, ir Bas, jau nekalbu apie Nemuną, – didelę patirtį sukaupę, puikiai žinantys trasą lenktynininkai, man tikri autoritetai“.

Ward Sluys / Organizatorių nuotr.

Tačiau Justas, kartu su komandos draugais į Palangos trasą išvairuosiantys „BMW M4 Silhouette“, audžia mintį jei ne apie pergalę, tai bent apie pirmąjį prizininkų penketuką.

„Būti penketuke turime visas galimybes, o iš ten, žiūrėk, jau ir didžiausia aukštuma ranka pasiekiama, – kovingai nusiteikęs N. Dagilis. – Tačiau nepamirškime, kad visos keturios dešimtys ar daugiau komandų į „Aurum 1006 km lenktynes“ atvyksta ne linkę tenkintis vieta turnyrinės rikiuotės gale, o vedinos didesnių siekių, puoselėdamos svajones laimėti. Todėl privalome išnaudoti kiekvieną, net menkiausią galimybę, jei norime griežti pirmaisiais smuikais“.

Nemuno visai negąsdina, jog iš pamėgto, įprasto jam „Porsche“ šiemet teks persėsti prie „BMW M4 Silhouette“ vairo.

Kartu su komanda ir krepšinio įžymybė

Dar viena įdomi detalė – gerai sukomplektuotą komandą, kurioje puikiai dera patirtis ir jaunystė, turinčią 1006 km maratonui nepriekaištingai parengtą automobilį, morališkai palaikys ir stiprins sportininkų dvasią lenktynes ir greitį dievinantis Lietuvos krepšinio rinktinės lyderis, NBA „Memphis Grizzlies“ komandos žaidėjas Jonas Valančiūnas.

Jonas Valančiūnas / Scanpix nuotr.

Visas renginio dienas jis ne tik dirbs kartu su komanda lenktynių miestelyje, bet ir gyvens drauge su ekipos sportininkais.

„Atostogaudamas Lietuvoje Jonas nenustygsta be veiklos, teikiančios jam malonių potyrių ir adrenalino. Todėl vien žymiojo krepšininko buvimas šalia skatina mane, manau ir visą komandą, būti nuolat susitelkus ir siekti maksimalaus rezultato trasoje, kaip kaskart to siekia Jonas krepšinio aikštelėje“, – sako jauniausias „Palanga Spa/Balpol-JR Motosport“ komandos lenktynininkas J. Jonušis.

Kam kiek laiko per lenktynes teks praleisti prie „BMW M4 Silhouette“ vairo, strateguos greitojo automobilio savininkas ir komandos vadovas Joost Ursem.

Kadangi šiemet naujos taisyklės leidžia lenktynininkams be keitimų važiuoti pusantros valandos, o ne 60 min., kaip būdavo iki šiol, daugiau lems geras fizinis pasirengimas ir išsiugdyta ištvermė.

„O tai nebus visiems lengva, – pastebi J. Ursem. – Todėl lenktynininkai prie vairo keisis priklausomai nuo konkrečios situacijos, pagaliau nuo gamtinių sąlygų, nes vienas tvirčiau jaučiasi sausoje trasoje, kitas, atvirkščiai, įgyja pranašumą lyjant, ir daugelio kitų faktorių“.

GALERIJA

  • Ambicingą komandą „Aurum 1006 km lenktynėse“ palaikys ir J. Valančiūnas
  • Ambicingą komandą „Aurum 1006 km lenktynėse“ palaikys ir J. Valančiūnas
  • Ambicingą komandą „Aurum 1006 km lenktynėse“ palaikys ir J. Valančiūnas
  • Ambicingą komandą „Aurum 1006 km lenktynėse“ palaikys ir J. Valančiūnas
  • Ambicingą komandą „Aurum 1006 km lenktynėse“ palaikys ir J. Valančiūnas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS