Anglijoje užstrigęs D. Labanauskas: ramiai laukiu, kol bus galima grįžti | Diena.lt

ANGLIJOJE UŽSTRIGĘS D. LABANAUSKAS: RAMIAI LAUKIU, KOL BUS GALIMA GRĮŽTI

Geriausias Lietuvos smiginio žaidėjas Darius Labanauskas vakar baigė pasirodymą PDC Pasaulio smiginio čempionate, vykstančiame Anglijoje, ir šiandien jau turėjo būti namie. Tačiau dėl Anglijoje išplitusios naujos koronaviruso atmainos šalims, taip pat ir Lietuvai, neįsileidžiant keleivinių skrydžių ir jokio kito keleivinio transporto, garliaviškis lieka Londone.  

Svarbiausios metų varžybos

Į šias svarbiausias metų varžybas D. Labanauskas išvyko anksčiau nei kuriais nors kitais metais. Papildomo laiko reikėjo dėl COVID-19 testo, sugriežtintų saugumo reikalavimų ir tvarkos žaidėjams.

Į Angliją jis atskrido praėjusį antradienį. Žaidėjų viešbutyje karantinavosi, kol laukė testo rezultato. Neigiamas. Penktadienį – akistata su pirmuoju varžovu. Pergalė ir antradienio laukimas, kada buvo numatytas jo žaidimas su kitu varžovu.  

Į trečiąjį turą prasibrauti, deja, nepavyko, nors žaidė labai gerai. Tituluotas varžovas australas Simonas Whitlockas buvo taiklesnis. D. Labanauskas jo pranašumą turėjo pripažinti rezultatu 3:2.

Rezultatui esant 1:2 setais ir 2:2 legais ketvirtame sete, garliaviškis fantastišku metimu išlygino rezultatą, laimėdamas legą ir setą užsidarydamas nuo 164 taškų per centrą. Po pergalingų metimų, kuriuos vainikavo strėlė į bulių, aplodismentų lietuviui negailėjo ir jo varžovas.

Darius Labanauskas/Vilmanto Raupelio nuotr.

Žaidimu patenkintas, bet ne rezultatu

Ant scenos pavyko nuo visko atsiriboti. Nebuvo minčių, kaip reikės grįžti, kada galėsiu grįžti.

„Tada atrodė, kad toliau viskas klosis gerai. Turėjau laimėti sekantį savo legą, o kitame turėjau įmesti bent porą geresnių serijų. Tada žaidimas būtų pakrypęs į mano pusę. Bet Whitlockas paskutiniame sete dar labiau pagerino savo žaidimą, o aš žaidžiau tokiame pat lygyje kaip iki tol“, – komentavo D. Labanauskas.

„Ar nusivyliau rezultatu? Savo žaidimu ne, rezultatu – taip. Aišku, norėjosi eiti toliau, – neslėpė D. Labanauskas. –  Bet psichologiškai sudėtingiausias būna pirmas ratas. Nesinori iš karto iškristi. Kai praeini pirmą ratą, jau jautiesi kažką nuveikęs, būna ramiau. Į šį turnyrą papuola tik geriausi pasaulio žaidėjai, todėl jau vien papuolęs jautiesi nugalėtoju“.

Su varžovu po pralaimėjimo, garliaviškiui reiškusio, kad čempionatas jam jau baigtas, nesiturėjo progos pasimatyti. „Jis išėjo į interviu, aš grįžau į viešbutį. Mačiau tik jo vadybininką, sakė, fantastiškas žaidimas, ypač tas mano 164 uždarymas. Paliko jam įspūdį ir kainavo nervų“, – šyptelėjo lietuvis.

 

 

Laiškas prieš mačą

D. Labanauskas jau atvykdamas į turnyrą turėjo skrydžio bilietą trečiadieniui namo, nes turnyre visuomet būna ilgoka kalėdinė pertrauka. Sėkmės atveju, būtų ieškojęs skrydžio į Angliją po Kalėdų. Pernai per šį turnyrą, kuriame nužygiavo iki geriausiųjų aštuntuko, garliaviškis buvo grįžęs namo, o po švenčių vėl išskrido.  

Antradienį ant scenos jis lipo jau žinodamas, kad šiemet Kalėdas teks sutikti atskirai nuo šeimos. Skrydžių draudimas įsigaliojo nuo pirmadienio, o antradienį iki jo mačo likus trims valandoms skrydžių bendrovė atsiuntė laišką apie atšaukiamą trečiadienio skrydį.

„Ant scenos pavyko nuo visko atsiriboti. Nebuvo minčių, kaip reikės grįžti, kada galėsiu grįžti. Buvau gavęs žinučių ir vakar, ir užvakar, kaip tu, ką dėl grįžimo. Kaskart važiuojant į varžybų vietą Anglijos Sveikatos ministerijai reikia internetu užpildyti sveikatos formą. Antradienį, kai dėl to teko eiti į savo el.paštą, pamačiau, kad mano skrydis atšauktas. Bet jau žinojau, kad taip bus, mano žaidimui neturėjo įtakos“, – sakė D. Labanauskas.

Laukia galimybės grįžti namo

Trečiadienį jis sakė, kad tiesiog laukia, kol bus vėl atnaujinti skrydžiai ar namus bus galima pasiekti kitu transportu. „Dabar nevyksta nieko, nuo manęs priklausančio. Pats asmeniškai parašiau ir federacija parašė į Lietuvos ambasadą laišką dėl galimybės grįžti į Lietuvą. Žinau, kad planuojamas specialus skrydis čia užstrigusiems lietuviams, bet labai ribotas vietų skaičius“, – kalbėjo žaidėjas.

Jis abejoja, kad dabar nurodyta skrydžių draudimo data  – sausio 1-oji – nebus pavėlinta. Tačiau belieka laukti. 

Šiandien jis eis pasivaikščioti, kas Londone dar yra leidžiama, per TV žiūrės tolesnes čempionato kovas (pavyzdžiui, šiandien žais latvis Madarsas Razma), tačiau  jam draudžiama naudotis viešuoju transportu (į varžybų vietą organizatoriai žaidėjus veža specialiu transportu), eiti į gausesnių susibūrimų vietas.  

„Kai atvykau Londonas buvo priskirtas antrai pagal pavojingumą COVID-19 pavojaus zonai, po to trečiai, o dabar jau ketvirta“, – pridūrė pašnekovas.

Darius Labanauskas/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Nežinomybė – nieko naujo

Prieš turnyrą jis nesvarstė, važiuoti ar ne. Aišku, važiuoti. Neramumas buvo tik dėl to, kad nepavyks išvykti ar atvykus bus teigiamas COVID-19 testo rezultatas.

Į tai, kad yra užstrigęs Londone, D. Labanauskas reaguoja ramiai. „Nieko naujo. Tai tradicinė situacija šiemet“, – sakė žaidėjas, pridurdamas, kad pavasarį prieš pat lokdauną teko Vilniaus oro uoste nusileidusiame lėktuve praleisti penkias valandas, kol buvo įleistas į gimtinę.

Tada jis iš varžybų spėjo grįžti iki įsigaliojant skrydžių draudimui. 

„Visi šie metai tokie neapibrėžti. Nežinai, išskrisi, ar ne. Plius dar visada reikėjo darytis testus. Jautiesi gerai, bet nežinai, teigiami jie bus ar neigiami. Žmona irgi į viską ramiai reaguoja. Kalbant apie Kalėdas, jau septinti metai per šventes man būna varžybos ir būna nežinios, galėsiu joms grįžti ar ne. Šiemet šventės man bus Londone, ramiai“, – kalbėjo garliaviškis, su vaikais ir žmona per Kūčias pasikalbėsiantis ir pasimatysiantis tik per telefono ekraną. 

Jis dar galvą suką, ką reikės daryti su oro uoste pastatytu automobiliu. Dėl saugumo neprašė, kad kas jį nuvežtų ir parvežtų, o atvairavo ir planavo grįžti savarankiškai, kad būtų kuo mažiau kontaktų. 

GALERIJA

  • Anglijoje užstrigęs D. Labanauskas: ramiai laukiu, kol bus galima grįžti
  • Anglijoje užstrigęs D. Labanauskas: ramiai laukiu, kol bus galima grįžti
Vilmanto Raupelio, Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaunas

Tau pypt kaimieti rudas taškas tiek išmaltas, kad šūdą jauti dieną ir naktį.

Pyp

Kažkokia šūdina žurnalistė,neturi apie ką rašyt

kaimietis...

žiūrėjau tiesiogiai,šūdinai žaidei,šūdinas ir rezultatas...,dabar turi progą ten dar pasitreniruot pusmetį,o tada jau įsileisim namo į Garliavą...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS