Antrasis L. Grigelio triumfas „Prezidento taurės“ teniso turnyre sostinėje | Diena.lt

ANTRASIS L. GRIGELIO TRIUMFAS "PREZIDENTO TAURĖS" TENISO TURNYRE SOSTINĖJE

  • 0

Sostinės Bernardinų sodo teniso aikštyne pasibaigusio 26-ojo tarptautinio "Prezidento taurės" vyrų teniso turnyro, kuris buvo įtrauktas Tarptautinės teniso federacijos (ITF) "Futures" varžybų sąrašą, nugalėtoju antrą kartą tapo antroji raketė 23-ejų metų Laurynas Grigelis.

322-ą vietą pajėgiausių pasaulio tenisininkų reitinge užimantis lietuvis, kuris pirmą kartą šį turnyrą laimėjo 2013 metais, šeštadienį vienetų varžybų finale mažiau nei per pusantros valandos dvejuose setuose -6:3, 6:2 - nugalėjo 21-erių metų rusą Ronaldą Slobodčikovą (ATP-1047).

Pasak pranešimo, pirmojo seto pradžioje tenisininkai du kartus apsikeitė laimėtais geimais, kamuoliuką paduodant varžovui. Po to Lietuvos tenisininkas laimėjo du geimus iš eilės ir išsiveržė į priekį 4:2, o setą laimėjo 6:3. Antrajame sete L. Grigelis atitrūko 3:1 ir nebeišleido pergalės iš savo rankų.

"Visa savaitė buvo labai sunki, netrūko emocijų. Laimėti namuose nėra lengva, nes turi stengtis neapvilti ne tik savęs, bet ir visų, kurie susirenka tavęs palaikyti. Labai džiaugiuosi, kad pakako dviejų setų. Varžovas demonstravo stabilų žaidimą ir buvo sunku iškovoti kiekvieną tašką. Nuovargį jautėme abu, bet galbūt aš buvau šiek tiek šviežesnis, nes turnyre sužaidžiau mažiau setų. Gal tai ir buvo lemiamas faktorius, - teigė L. Grigelis. - Labai dėkoju visiems, kurie mane palaikė visą savaitę. Dabar manęs laukia šiek tiek poilsio, o nuo kito savaitgalio pradėsiu pasirengimą kitoms varžyboms."

Kartu su pagrindiniu prizu L. Grigeliui atiteko 18 Teniso profesionalų asociacijos (ATP) vienetų reitingo taškų ir 1440 JAV dolerių čekis.

"Prezidento taurę" nugalėtojui įteikė Lietuvos Prezidentės patarėja Marija Dautartaitė.

Rusijos tenisininkas tenkinosi 10 ATP klasifikacijos taškų bei 848 dolerių piniginiu prizu. R. Slobodčikovas Tarptautinės teniso federacijos (ITF) "Futures" serijos turnyro vienetų varžybų finale žaidė pirmą kartą.

"Turnyro organizacija buvo neįtikėtina. Retas atvejis, kad į tokio rango turnyro finalą susirinktų tiek daug žiūrovų," - po mačo pažymėjo R. Slobodčikovas.

Dvejetų varžybų finale antri pagal reitingą L. Grigelis poroje su 20-mečiu Luku Mugevičiumi penktadienį po dramatiškos kovos 7:5, 3:6, [13:11] privertė pasiduoti trečius pagal skirstymą varžovus - 23-ejų metų latvį Mikelį Libietį ir metais jaunesnį amerikietį Hunterį Reese'ą.

Už pergalę dvejetų varžybose lietuviams atiteko 18 ATP dvejetų reitingo taškų bei 620 dolerių čekis.

L. Grigelis laimėjo dvyliktą "Futures" turnyrą karjeroje. Lietuvis tokio rango turnyrų vienetų varžybų finaluose žaidė jau 15 kartų. 2011 metais L. Grigelis buvo nenugalimas JAV surengtame ATP "Challenger Tour" serijos turnyre, kurio prizų fondą sudarė 100 tūkst. dolerių.

ITF serijos vyrų teniso turnyro Vilniuje prizų fondą sudarė 10 tūkst. dolerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS