Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ siekia tarptautinio pripažinimo | Diena.lt

ASOCIACIJA "LIETUVOS LEDO RITULYS" SIEKIA TARPTAUTINIO PRIPAŽINIMO

Baigiantis 2014-2015 metų ledo ritulio sezonui vyksta parengiamieji darbai kitų metų varžyboms ant ledo. Intensyviai dirbama ir Lietuvoje, kur suformuota nauja ledo ritulio struktūra, o jos viršuje bus naujoji asociacija "Lietuvos ledo ritulys".

Pasak Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) pranešimo, balandžio 10 dieną įregistruota Lietuvos ledo ritulį vienijanti asociacija "Lietuvos ledo ritulys" siekia pripažinimo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Asociacija jau kreipėsi į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK) ir sulaukė rašto, pripažįstančio organizaciją kaip vienintelę, atsakingą už ledo ritulį Lietuvoje.

Taip pat kreiptasi į Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentą (KKSD) ir Tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF) dėl "Lietuvos ledo ritulio" pripažinimo.

Lietuvos ledo ritulio atstovų delegacija trečiadienį išvyksta į Prahą (Čekija), kur vyks IIHF metinis kongresas.

Nacionalinė ledo ritulio lyga (NLRL) yra pateikusi prašymus rengti du čempionatus Lietuvoje - 2016 metų dvidešimtmečių (U-20) antrojo (II) diviziono A grupės varžybas ir 2016 metų aštuoniolikamečių (U-18) II diviziono A grupės turnyrą.

Teigiama, jog U-20 čempionato organizavimui paraišką pateikė tik Lietuva, kuri tikisi čempionatą surengti 2015 metų gruodžio 14-20 dienomis.

U-18 pirmenybių organizavimo pirmenybę turi Rumunijos Galačio miestas, lietuviai teisę rengti čempionatą kitų metų kovo pabaigoje gautų tik atsisakius rumunams.

Minėtų čempionatų rengimo vietos IIHF kongrese Čekijos sostinėje turėtų būti paskelbtos penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS