ATP reitinge – niuksas R. Berankiui ir nauja trečioji planetos raketė | Diena.lt

ATP REITINGE – NIUKSAS R. BERANKIUI IR NAUJA TREČIOJI PLANETOS RAKETĖ

  • 0

Pirmadienį naujai išleistame Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitinge žemyn smuko geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, o stipriausiųjų trejete pirmą kartą debiutavo jau kuris laikas čia įsisprausti mėginantis Austrijos supertalentas.

„Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyras Ričardui Berankiui buvo nesėkmingas: lietuvis ne tik apmaudžiai pralaimėjo kartvelui Nikoloz Bašilašviliui, bet ir įsivėlė į sau nebūdingą konfliktą su bokštelio teisėju.

Iš viso net 110 taškų (90 už praėjusiais metais pasiektą ketvirtfinalį + 20 už praėjusiais metais patekimą į pagr. varžybas) praradęs vilnietis smuko per 10 pozicijų ir dabar rikiuojasi 72 vietoje.

Gera žinia ta, kad šią savaitę 29-erių tenisininkui ginti ATP taškų nereikės. Mūsų tautietis kovo 12-ąją prasidedančiam Indian Velso „Masters“ turnyrui ruošis „Challenger“ serijos varžybose Monterėjuje, Meksikoje.

Jei susiklostytų idealiausias scenarijus ir ketvirtoji „Abierto GNP Seguros“ turnyro raketė taptų čempionu, jis greičiausiai susigrąžintų visas per praėjusią savaitę prarastas pozicijas.

Savo 2020 metų sezoną tik dabar pradėjęs Laurynas Grigelis laimėjo vieną kovą Italijoje ir užsidirbo tašką, tačiau ATP reitinge vis tiek smigo žemyn – prarado dar 20 pozicijų ir dabar yra 497-as.

Kiti trys reitinguoti lietuviai taip pat prarado pozicijas: Julius Tverijonas (-7 poz.) yra 791-as, Robertas Vrzesinskis (-4) – 1421-as, Henrikas Traškinas (-5) – 1507-as.

Kovo 2-oji ilgam įsimins „Australian Open“ vicečempionui Dominicui Thiemui, kuris pirmą kartą karjeroje pakilo į trečią ATP reitingo vietą, aplenkdamas Dubajaus titulo apginti dėl traumos negalėjusį Rogerį Federerį (ATP-4).

Tiesa, atotrūkį nuo trečiosios pozicijos padidino atitinkamai 500 ir 455 taškus iškovoję Novakas Džokovičius (ATP-1) ir Rafaelis Nadalis (ATP-2). Šiuos tenisininkus skiria 370 taškų, tačiau skirtumas tarp antrosios ir trečiosios vietų – net 2805 taškai.

Pirmajame 20-uke dviem pozicijomis į viršų palypėjo Karenas Hačanovas (ATP-15), o po kurio laiko į jį sugrįžo ir bulgaras Grigoras Dimitrovas (ATP-19).

Įspūdingą šuolį atliko „Abierto Mexicano Telcel“ vicečempionas Tayloras Fritzas (ATP-25), pakilęs net per 11 pozicijų.

Savo ruožtu iš turnyro Akapulke dėl traumos pasitraukęs ir titulo neapgynęs Nickas Kyrgiosas (ATP-39) į priekį užleido net 16 varžovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS