„Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas | Diena.lt

„AURUM 1006 KM LENKTYNIŲ“ PRADŽIĄ SKELBS LAIMINGAS SUPERFANAS

  • 0

Mažiau nei savaitė beliko iki didžiausiojo Baltijos šalyse automobilių sporto festivalio – „Aurum 1006 km lenktynių“, prasidėsiančių Palangoje liepos 15-ąją. Po metų pertraukos čia vėl susitiks seni bičiuliai, dievinantys greitį ir azartą.

Tačiau lenktynių miestelyje greta didžiausiojo šalies kurorto jau daugelį metų mielą sau užsiėmimą randa ir adrenalino mėgėjus atlydėjusios žmonos, vaikai, giminės. Galbūt tai ir yra viena šio renginio, pradedančio trečiąjį savo gyvavimo dešimtmetį, populiarumo paslapčių.

„Ne mažesnė atrakcijų puokštė atvykusių žiūrovų laukia ir šiemet, – tikina pagrindinis lenktynių organizatorius, VšĮ „Promo Events“ direktorius Darius Jonušis. – Nors dėl visiems suprantamų priežasčių esame priversti koreguoti žiūrovų srautus, tačiau jie tikrai neliks nuskriausti ir lenktynių miestelyje ras visus pamėgtus užsiėmimus“.

Kam atiteks ta garbė?

Šią margaspalvę pramogų ir atrakcijų puokštę visam gyvenimui prisimins laimingas superfanas, kuriam teks garbė paskelbti „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią.

Kad viskas būtų tikra ir niekam nekiltų abejonių, laimingasis paaiškės penktadienio vidurdienį, PITWALK metu, kur bus susirinkę visi, įsigiję šios kategorijos bilietus. Stebint visiems superfano bilietų turėtojams patikėtas asmuo, paprastai kuris nors iš lenktynininkų, ištrauks laimingąjį bilietą, suteikiantį išties super galimybę – duoti startą šių metų lenktynėms!

Organizatorių nuotr.

Superfanas bus pakviestas į saugos (Safety car) automobilį ir kartu su trasos teisėjais važiuos jame du apšilimo ir formavimo ratus prieš pat lenktynių startą.

Tokie momentai lieka atmintyje visą gyvenimą, o superfano bilietą verta įsigyti dar ir todėl, kad jis suteikia išskirtinę galimybę renginį pamatyti kitaip.

Šis bilietas garantuoja patekimą ne tik į PIT VIP zoną ir yra skirtas visoms trims lenktynių dienoms, bet ir leidžia be papildomo mokesčio apsigyventi lenktynių miestelio teritorijoje esančiame kempinge.

Dovana drag‘o ir drift‘o gerbėjams

Bene labiausiai žiūrovų laukiamos ir gausiai lankomos – drag‘o (traukos) lenktynės, tapusios neatsiejama „Aurum 1006 km lenktynių“ dalimi. Šiemet atrankinės varžybos vyks trasoje, įrengtoje už garsiojo „Klaipėdos“ posūkio.

Tik greičiausieji, iškovoję teisę rungtis finale, kuris rengiamas ketvirtadienį, liepos 16 d. 18.30 val., sugrįš į jau įprastą vietą, į pagrindinę didžiųjų lenktynių trasą prie starto linijos.

„Aurum 1006 km lenktynių“ organizatoriai šiuo renginiu siekia skatinti legalų automobilių traukos varžybų sportą, saugų eismą, rodyti pavyzdį kur ir kaip galima lenktyniauti, kuriant šventę žiūrovams bei patiems varžybų dalyviams.

Organizatorių nuotr.

Pirmosios drift‘o (šonaslydžio) varžybos maratoninėse lenktynėse Palangoje debiutavo gerokai vėliau, nei drag‘o, 2016 metais, tačiau jos spėjo išsikovoti ne menkesnį populiarumą. Mat Palangoje susirenka stipriausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos šonaslydžio profesionalai, o čia kartu vyksta ir įskaitiniai ne tik Lietuvos, bet ir Baltijos šalių čempionatų etapai.

Šiemet šių varžybų pusfinalius bei finalus irgi tiesiogiai transliuos televizija. Juos galėsite stebėti penktadienį, liepos 17 d.

Varžosi moterys, stebi vyrai

Lenktynių miestelyje Palangoje yra vieta, kurioje tarp žiūrovų daugumą sudaro vyrai, nors čia prasideda varžybos, kuriose dalyvauja išimtinai moterys.

Kad taip bus ir šiemet, neabejoja niekas. Moterų televizija vėl suburs dailiosios lyties atstoves į išimtinai tik joms skirtą renginį, jau trečius metus vykstantį „108 km moterų iššūkio ralį su „Sonax“. Jį jau spėjo išbandyti daugybė merginų ir moterų, o pernai jame dalyvavo net 81 ekipažas – per 300 dailiosios lyties atstovių.

Tad liepos 17-ąją ne tik moterų laukia daugybė nuotykių, valiūkiško šėlsmo ir gražių vaizdų.

Organizatorių nuotr.

Penkti metai paeiliui ir atvykę į lenktynes su savo automobiliais turi galimybę pasijusti tikrais lenktynininkais ir išbandyti jėgas žiūrovų slalome.

Net tris dienas, liepos 16-18 d.d. šiose varžybose galės dalyvauti visi norintys –tiek žiūrovai, tiek ir slalomo varžybų dalyviai ir pagal automobilio pavaros tipą susigrumti trijose grupėse: varomais priekiniais (FWD), galiniais (RWD) ir visais keturiais (AWD) ratais, o moterys varžysis atskiroje klasėje.

Žiūrovų slalomas unikalus ir tuo, kad čia jėgas bandyti galima tiek, kiek nori arba kol netapsi nugalėtoju.

Greičiausieji bus pagerbti ir apdovanoti didžiojoje „Aurum 1006 km lenktynių“ scenoje.

Decibelų griaustinis

Ir šiemet Palangoje žiūrovus vėl kurtins dB Drag: visame pasaulyje populiarios automobilių garso sistemų entuziastų varžybos, kuriose kiekvienas bando įrodyti kieno garso sistema galingesnė matuojant uždaro ar atviro automobilio tūrio vienete skleidžiamo garso lygį decibelais.

Lietuvoje pasiektas rekordinis 160.90 dB lygis rodo, kaip sparčiai „garsėja“ šios atrakcijos dalyviai. Pvz., naikintuvo F-A35 didžiausias užfiksuotas garso lygis kylant – tik 111dB.

Bus surengta ir automobilių paroda, o galingos garso sistemos privers virpėti žemę.

Žiūrovai ir vėl galės gėrėtis bemaž visa įspūdinga „Porsche“ automobilių gama ir jų parodomaisiais važiavimais, kuriuos pristato „Porsche klubo Lietuva“ nariai, „sirgti“ už greičiausią komandos mechaniką, dalyvausiantį tradiciniame komandų mechanikų 1006 metrų bėgime.

Žiūrovams – kempingas ir išskirtinė ekskursija

Didžiausi adrenalino mėgėjai visas renginio dienas galės leisti net neišeidami iš lenktynių miestelio, įsikūrę atskiroje, kempingo zonoje.

Kempingas atidaromas trečiadienio, liepos 15 d., vakarą ir uždaromas sekmadienį, liepos 19 d. Jame lenktynių gerbėjai gali statyti palapines, nakvoti automobiliuose, parkuojamuose šalia palapinių miestelio arba nameliuose ant ratų.

Dienomis jie galės stebėti trasoje vykstančias treniruotės ir įvairias varžybas, o vakarus leisti stebėdami filmus didžiuliame ekrane.

Didžiausio dėmesio susilauks šeštadienio vidurdienį prasidėsiančios „Aurum 1006 km lenktynės“, kurios, tikėtina, užtruks daugiau nei 9 val. Tačiau per šį ne trumpą laiką žiūrovų dėmesį kaitins kur kas daugiau pramogų, nei pačios lenktynės.

Antrą kartą renginio istorijoje šeštadienį, liepos 18 d. 14 val., rengiamas Race Walk su Dariumi Jonušiu.

Tai unikali galimybė labai nedidelei grupei žmonių visas lenktynių „plonybes“ išgirsti iš paties D. Jonušio – šio renginio pagrindinio organizatoriaus lūpų.

Ekskursijos dalyviams jis papasakos apie lenktynių organizavimą ir jų eigą, komandų taktiką ir strategiją, teisėjų, kito trasos personalo ir žurnalistų darbą, parodys įvairias įdomias vietas, į kurias ne kiekvienas gali užsukti kada panorėjęs.

Ekskursija vyks lenktynių įkarštyje, pro šalį lekiant vienam automobiliui po kito.

GALERIJA

  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
  • „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžią skelbs laimingas superfanas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS