B. Vanagas varžybose Italijoje startuos trečias | Diena.lt

B. VANAGAS VARŽYBOSE ITALIJOJE STARTUOS TREČIAS

  • 0

Trečiojo Pasaulio taurės „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etapo „Italian Baja“ organizatoriai nutraukė intrigą ir paskelbė lenktynių dalyvius. „General Financing team Pitlane“ ekipažas su „FIA Cross Country Priority Drivers“ sąraše esančiu Benediktu Vanagu prie starto linijos Italijoje stos pažymėti 203-iuoju numeriu ir automobilių klasėje startuos treti. Tačiau pažvelgus į dalyvių sąrašą darosi akivaizdu, jog kova bus sunki.

„Italian Baja“ – Pasaulio taurės etapas, kuriame „General Financing team Pitlane“ rungsis ne pirmą kartą. Pirmasis susipažinimas su Italijos trasomis vyko 2015 m., kuomet iš 13-tos pozicijos startavęs komandos bolidas „Toyota Hilux“ finišavo šeštas. Šis etapas buvo pirmosios B. Vanago ir dabartinio jo šturmano Sebastiano Rozwadowskio lenktynės. Simboliška, kad S. Rozwadowskiui „Italian Baja“ vėl bus tarsi pirmosios varžybos: po trumpos pertraukos šturmanas grįžta į „General Financing team Pitlane“ ir perima jį pavadavusio Bartek Boba darbus.

Trečiajame „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etape pirmasis startuos ir tempą diktuos lenkas Jakub Przygonski, kuris 2017 m. ir 2018 m. laimėjo Italijos etapą, šių metų Dakare finišavo ketvirtoje vietoje, o Pasaulio taurės galutinėje įkaitoje su suomiu Tapio Lauronen dalijasi antrą ir trečią vietas, abu surinkę po 30 taškų.

Antrasis – rusas Vladimir Valilyev, esantis pirmoje Pasaulio taurės galutinės įskaitos vietoje. Po trečioje vietoje esančio „General Financing team Pitlane“ piloto B. Vanago rikiuojasi ir daugiau žinomų lenktynininkų – rusas Andrey N., čekas Martin Prokop, daugkartinis Dakaro dalyvis argentinietis Orlando Terranova bei kiti. Tiesa, B. Vanagas nebus vienintelis lietuvis Italijoje. Drauge su „Italian Baja“ vykstančiose Italijos nacionalinėse varžybose „ACI Sport – Campionato Italiano Cross Country Rally“ dalyvaus dar vienas lietuvių ekipažas – pilotas Edvinas Juškauskas ir jo šturmanas Aisvydas Pasliukėnas.

Pasaulio taurės etapas „Italian Baja“ vyks birželio 21–23 dienomis. dalyvių laukia 3 greičio ruožai, kuriuose 430 km reiks įveikti lenktyniniu tempu. Iš viso ekipažai iš viso pasaulio turės įveikti virš 800 km kalnuotomis ir uolingomis vietovėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS