Baidarininkai aplenkė olimpinius čempionus | Diena.lt

BAIDARININKAI APLENKĖ OLIMPINIUS ČEMPIONUS

  • 0

„Jaučiau, kad tai bus mūsų diena, oras taip pat buvo lyg užsakytas, baidarė tiesiog skrido“, – sakė Andrejus Olijnikas, kartu su Mindaugu Maldoniu tapę pasaulio vicečempionais.

Halifakse (Kanada) surengtame pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionate M.Maldonis ir A.Olijnikas dviviete baidare 500 m įveikė per 1 min. 35,56 sek. ir A finale buvo antri.

Sparčiau irklavo tik Vengrijos olimpiečiai Bence'as Nadašas ir Balintas Kopaszas (1 min. 34,98 sek.). Treti buvo olimpiniai čempionai australai Jeanas Westhuyzenas ir Thomasas Greenas (1 min. 35,85 sek.).

M.Maldonis pasaulio čempionato medalį laimėjo pirmą kartą per savo karjerą, o A.Olijnikas pakartojo 2011-ųjų sėkmę, kai taip pat dviviete baidare su Ričardu Nekriošiumi iškovojo sidabrą. 2018 m. šios rungties bronzą A.Olijnikas laimėjo taip pat su R.Nekriošiumi.

Kiti Halifakse startavusių Lietuvos irkluotojų rezultatai: Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas (dvivietė kanoja, 500 m) 8 vieta, Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja (keturvietė baidarė, 500 m) – 10 vieta, R.Nekriošius (vienvietė baidarė, 5 000 m) – 12 vieta, A.Olijnikas (vienvietė baidarė, 1 000 m) – 13 vieta).

Sėkmingiausiai vyrų ir moterų varžybose pasirodė Ispanijos sportininkai, iškovoję 4 aukso ir po 2 sidabro ir bronzus medalius. Vengrijos atstovai išsivežė 4 aukso, 1 sidabro ir 6 bronzos trofėjus, Lenkijos baidarininkai ir kanojininkai – po 3 aukso ir sidabro bei 1 bronzos.

Prizines vietas užėmė iš viso 26 šalių atletai.

Parairkluotojų grupėje penkis aukso medalius iškovojo Didžiosios Britanijos atstovai, du – ukrainiečiai, po vieną – Vengrijos, Ispanijos, Australijos, Brazilijos ir Vokietijos sportininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS