Baltarusija neteko teisės rengti 2021-ųjų šiuolaikinės penkiakovės čempionatą | Diena.lt

BALTARUSIJA NETEKO TEISĖS RENGTI 2021-ŲJŲ ŠIUOLAIKINĖS PENKIAKOVĖS ČEMPIONATĄ

Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės sąjunga (UIPM) nusprendė dėl Baltarusijoje besitęsiančios politinės krizės perkelti Minske turėjusį vykti šios sporto šakos Pasaulio čempionatą, penktadienį pranešė federacija.

„Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos vykdomoji taryba nubalsavo už pasaulio čempionato, kurį buvo numatyta surengti 2021 metų birželį Minske, perkėlimą. Sezono pagrindinės varžybos vyks kitoje vietoje tomis pačiomis dienomis (birželio 7–13 dienomis)“, – rašoma pranešime.

Konkreti vieta bus paskelbta artimiausiomis dienomis, pridūrė UIPM atstovai.

„UIPM vykdomoji taryba atidžiai stebėjo pastarųjų mėnesių įvykius Baltarusijoje ir vertino galimybę surengti pasaulio čempionatą Minske. Tai pat buvo atsižvelgta į 2020 metų gruodį Tarptautinio olimpinio komiteto įvestas sankcijas Baltarusijos nacionaliniam olimpiniam komitetui“, – sprendimą komentavo UIPM prezidentas Klausas Schormannas (Klausas Šormanas).

„Po išsamių diskusijų vykdomasis komitetas nubalsavo už galimybę vėliau surengti pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionatą Minske dėl augančio susirūpinimo, kad dabartinis nestabilumas priimančiojoje šalyje gali sukelti grėsmę svarbiausioms UIPM varžyboms“, – pabrėžė jis.

UIPM vadovas pridūrė, kad jo federacija „nekantriai laukia galimybės ateityje surengti varžybas Minske“.

Baltarusijos sostinė šiemet rengėsi pirmą kartą surengti Šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionatą. Anksčiau Minske vyko penkiakovės Pasaulio čempionato paskutinis etapas (2015-aisiais) ir Europos čempionatas (2017-aisiais).

Šiuolaikinę penkiakovę sudaro tokios disciplinos kaip konkūras, fechtavimas, šaudymas, bėgimas ir plaukimas.

Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taryba anksčiau šią savaitę irgi nusprendė perkelti 2021-ųjų pasaulio čempionatą iš Baltarusijos.

2021 metų ledo ritulio pasaulio čempionatą turėjo organizuoti Minskas ir Ryga, bet Latvijos vyriausybė užsiminė nenorinti rengti čempionato drauge su Baltarusija, kur autoritariško lyderio Aliaksandro Lukašenkos režimas nuo rugpjūčio smurtinėmis priemonėmis slopina taikius protestus.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Opozicija jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Slunkius

O kodel tarptautines sporto organizacijos taip myli Baltarusija ir jos prezidentą, kad rangia aukščiausio lygio varžybas pas juos? Oka ar nemato Lietuvos,ar nežino,kad tokia yra?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS