Baltarusijoje sulaikytai akrobatinio slidinėjimo pasaulio čempionei A. Romanovskajai skirta bauda | Diena.lt

BALTARUSIJOJE SULAIKYTAI AKROBATINIO SLIDINĖJIMO PASAULIO ČEMPIONEI A. ROMANOVSKAJAI SKIRTA BAUDA

Savo gimtojoje Baltarusijoje, opozicijos duomenimis, buvo sulaikyta akrobatinio slidinėjimo pasaulio čempionė Aliaksandra Romanovskaja. Vėliau jai skirta bauda.

25-erių sportininkė buvo sulaikyta trečiadienį po treniruotės, pranešė opozicinė Baltarusijos sportininkų organizacija „Belarusian Sport Solidarity Foundation“ (BSSF). BSSF duomenimis, ketvirtadienį jai skirta bauda, atitinkanti 1 000 dolerių. Organizacija paskelbė nuotrauką, kurioje sportininkė nufotografuota išėjusi į laisvę.

Pasak BSSF, A. Romanovskajai bauda skirta už tariamus pažeidimus per vieną demonstraciją.

A. Romanovskaja, kuri 2019-aisiais buvo išrinkta Baltarusijos metų sportininke, pastaraisiais mėnesiais nevengė kritikuoti autoritariškai šalį valdantį Aliaksandrą Lukašenką.

Sportininkė akrobatinio slidinėjimo pasaulio čempionate Park Sityje JAV 2019 metais iškovojo auksą.

Po suklastotų prezidento rinkimų pernai A. Lukašenkos valdžios aparatas imasi griežtų veiksmų prieš opozicionierius ir kitaminčius. Represijų aukomis vis tampa ir sportininkai. Stebėtojai pastaruoju metu kalbėjo apie aktyvėjančias „totalitarines“ tendencijas buvusioje sovietinėje respublikoje.

Didelio atgarsio vasarą sulaukė baltarusių lengvaatletės Kryscinos Cimanouskajos atvejis. Ji po savo šalies sporto funkcionieriams išsakytos kritikos turėjo būti prievarta išskraidinta iš olimpinių žaidynių Tokijuje. Jai pavyko pabėgti į Lenkiją.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS