Baltijos šalys, Lenkija ir Ukraina nemato pagrindo panaikinti draudimą rusų sportininkams | Diena.lt

BALTIJOS ŠALYS, LENKIJA IR UKRAINA NEMATO PAGRINDO PANAIKINTI DRAUDIMĄ RUSŲ SPORTININKAMS

  • 2

Lenkija, Ukraina ir Baltijos šalys pirmadienį dar kartą paragino išlaikyti draudimą Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse, pareiškusios, kad nėra nė vienos priežasties panaikinti apribojimus.

„Nėra jokio pagrindo atsisakyti TOK (Tarptautinio olimpinio komiteto) prieš daugiau nei metus nustatyto pašalinimo režimo Rusijos ir Baltarusijos sportininkams“, – teigiama Lietuvos, Lenkijos, Latvijos ir Estijos pareiškime, kurį pasirašė ir Ukraina.

Bendrą poziciją užsienio reikalų ministerijos paskelbė antradienį Lozanoje pasidėsiančio TOK vykdomosios valdybos posėdžio, kuriame bus svarstomas Rusijos sportininkų klausimas, išvakarėse.

„Esame tvirtai įsitikinę, kad dabar ne laikas svarstyti galimybę leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams grįžti į olimpines žaidynes bet kokiu statusu“, – sakoma ministerijų pareiškime.

„Primygtinai raginame (TOK) persvarstyti savo planus“, – priduriama jame.

Iki Paryžiaus olimpinių žaidynių likus mažiau nei 500 dienų, TOK sausį pareiškė, kad nori ir toliau drausti abiejų šalių vėliavas, himną, spalvas ar bet kokius kitus identifikacinius ženklus. Tačiau komitetas tuomet pridūrė ieškantis sprendimo, kad jų sportininkams būtų leista varžytis, jei jie aktyviai nerėmė karo Ukrainoje.

Visgi ištikimiausi Ukrainos sąjungininkai peikia komitetą dėl pastangų įtraukti rusus ir baltarusius į tarptautines varžybas, o Estija užsiminė apie galimą 2024-ųjų vasaros olimpinių žaidynių Paryžiuje boikotą, jei rusams bus leista dalyvauti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kas klausys kelių kvailių ?

Tarptautinės

teatro dienos proga vėliavos suplevėsavo ...................

SUSIJUSIOS NAUJIENOS