Biatlonininkų estafetė pranoko olimpinius čempionus, T. Kaukėnas – tarp geriausiųjų | Diena.lt

BIATLONININKŲ ESTAFETĖ PRANOKO OLIMPINIUS ČEMPIONUS, T. KAUKĖNAS – TARP GERIAUSIŲJŲ

  • 2

Antholce (Italija) vykstančiame šeštame pasaulio biatlono taurės etape fantastiškai pasirodė Lietuvos vyrų estafetės komanda. Mūsiškiai užėmė 14 vietą ir pakartojo geriausią pasiekimą šalies istorijoje. Iškart už mūsiškių, 15-ti, finišavo dabartiniai olimpiniai čempionai švedai.

Komandos vedliu tapo vėl gerą sportinę formą demonstruojantis Sočio ir Pjongčango olimpinių žaidynių pažiba Tomas Kaukėnas. Trečiame etape jis užfiksavo net ketvirtą laiką, nusileidęs tik norvegui Tarjei Boe, prancūzui Simonui Desthieux ir vokiečiui Arndui Peifferiui.

Nė vieno baudos rato nesukusio, nė vieno papildomo šovinio nepanaudojusio bei greitai šliuožusio T.Kaukėno pasirodymą galima laikyti sėkmingiausiu bet kurio Lietuvos biatlonininko startu estafetėje apskritai.

4x7,5 km varžybose mūsiškių komandą sudarė Karolis Dombrovskis, Vytautas Strolia, T.Kaukėnas bei Maksimas Fominas. Lietuvos ekipa varžybose panaudojo 8 papildomus šovinius bei taiklumu nusileido tik vokiečiams ir italams.

Pirmą etapą K.Dombrovskis baigė 18-as, antrajame V.Strolia šią poziciją išlaikė, o T.Kaukėnas komandą kilstelėjo į 12 vietą. Jaunimo rinktinės narys M.Fominas, nors ir prarado dvi pozicijas, su užgriuvusia atsakomybe susitvarkė puikiai – gulint prašovė tik sykį, o stovint pataikė į visus taikinius.

„Žinoma, esu patenkintas. Oberhofe buvo tikrai sunki savijauta, nesisekė šaudyti ir sugadinau estafetę, o šį kartą tą kompensavau. Buvo įdomu ir malonu važiuoti, kai geros slidės, šaudosi ir savijauta gera. Šiandienos startas 10 iš 10, retai tokių dienų būna. Estafetėje neprisimenu, kad būčiau kada nors pasirodęs geriau. Pirmą kartą toks startas per mano karjerą, – pasirodymu džiaugėsi T.Kaukėnas.

Sezono pradžioje sportininkas prasirgo koronavirusu, kuris lėmė sportinės formos suprastėjimą – Hochfilcene (Austrija) vykusiuose etapuose jis liko vos 100-oje ir 104-oje pozicijose. Švenčių laikotarpiu T.Kaukėnas treniravosi Estijoje bei sėkmingai pasirodė ten vykusiame Lietuvos čempionate.

Vakar vykusiose 20 km asmeninėse lenktynėse biatlonininkas pasiekė savo sezono rekordą, užėmęs 55 vietą. Jei ne trys netaiklūs šūviai paskutiniame šaudymo ruože, lietuvis būtų atsidūręs geriausiųjų 16-uke.

Tikėtina, kad mano organizmas vėl gerai funkcionuos ir tikrai bus galima tikėtis geresnių rezultatų nei buvo iki šiol.

„Jaučiuosi tikrai gerai, bet ir slidės slydo labai gerai, kas gali būti šiek tiek apgaulingas dalykas. Kai slidės geros, tai ir psichologiškai daug lengviau, ir savijauta geresnė. Labai daug ką reiškia slidės, kurios kartais gali kompensuoti prastą savijautą – tiesiog mažiau reikia spirtis, – šyptelėjo T.Kaukėnas. – Žinoma, ir forma šiek tiek geresnė. Esame kalnuose, matyt tos stovyklos vasarą, kurios vyko aukštikalnėse, davė rezultatą. Kalnuose jaučiuosi daug geriau nei tie, kurie čia buvo mažiau.“

Varžybų nugalėtojais tapo prancūzai: pergalę jiems išplėšė Emilienas Jacquelinas, paskutiniuose metruose aplenkęs sezono lyderį Johannesą Thingnesą Boe iš Norvegijos. Pastarieji atsiliko 0,8 sek., o trečią vietą užėmę rusai – 50,8 sek.

Lietuvos komanda nuo nugalėtojų atsiliko 5 min. 28,2 sek. Varžybose dalyvavo 24 šalių ekipos.

Kitą savaitę Lietuvos biatlonininkai dalyvaus Dušnikos Zdrujuje (Lenkija) vyksiančiame Europos čempionate.

Tuo tarpu pasaulio biatlono čempionatas vyks vasario 10-21 dienomis Pokliukoje (Slovėnija).

„Pokliukoje aukštis bus panašus kaip Antholce, maždaug tas pats. Specialaus pasiruošimo čempionatui nebebus, nes laiko mažai. Tiesiog vyksime į kalnus adaptuotis prie aukščio, bet per savaitę tarp Europos ir pasaulio čempionatų sunku kažką dar padaryti. Italija suteikė teigiamų emocijų ir džiugina, kad pasaulio čempionatas bus panašiame aukštyje. Tikėtina, kad mano organizmas vėl gerai funkcionuos ir tikrai bus galima tikėtis geresnių rezultatų nei buvo iki šiol“, – vylėsi T.Kaukėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

L

Kokia ispudinga apranga.

Pagarba

Šaunuoliai! Spaudžiam dešinę

SUSIJUSIOS NAUJIENOS