Boksininkas E. Kavaliauskas JAV laukia kovos dėl čempiono diržo | Diena.lt

BOKSININKAS E. KAVALIAUSKAS JAV LAUKIA KOVOS DĖL ČEMPIONO DIRŽO

  • 0

Profesionalų ringe įspūdingas pergales skinantis Lietuvos boksininkas Egidijus Kavaliauskas prestižiniuose „LTeam apdovanojimuose“ yra tarp populiariausių Lietuvos sportininkų. „Metų mėgstamiausio sportininko“ nominacijoje E. Kavaliauskas užima trečią vietą. Boksininką lenkia tik krepšininkas Domantas Sabonis ir plaukikė Kotryna Teterevkova. Iš viso šioje kategorijoje buvo nominuotas net 41 sportininkas. Įpusėjus balsavimui liko 9-i, daugiausia balsų surinkę atletai.

„Rinkimų rezultatai mane tikrai maloniai nustebino ir paglostė širdį, nes jau ne vienerius metus gyvenu ir sportuoju ne Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad manęs Lietuvoje nepamiršo, - sako po 2012 metų Londono olimpinių žaidynių į profesionalų boksą perėjęs ir į JAV persikėlęs E.Kavaliauskas. – Lietuvių palaikymas didėja su kiekviena kova. Po kiekvienos pergalės pasipila sveikinimai tiek iš Lietuvos, tiek iš Jungtinėse Valstijose gyvenančių tautiečių. Man tai labai daug reiškia. Kai palieki tėvynę, svečioje šalyje su kiekviena diena vis labiau supranti, kokia yra stipri meilė savo šaliai ir ta meilė tik didėja. Ant mano aprangos visada būna Lietuvos trispalvė. Nors ir mažas atributas, bet aš trokštu visam pasauliui parodyti iš kur aš esu ir kas aš esu“.

E.Kavaliauskas Lietuvos rinktinės garbę gynė 2008 m. Pekino ir 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse. 30-etis boksininkas neatmeta galimybės atstovauti Lietuvos rinktinei ir ateityje, nes prieš Rio de Žaneiro žaidynes buvo pakeistos taisyklės. Jos leidžia kovoti profesionalams ir svarbiausiose mėgėjų varžybose, tarp jų ir olimpinėse žaidynėse.

„2011 metais iškovojau pasaulio čempionato bronzos medalį ir po metų labai tikėjausi medalio Londono olimpiadoje. Deja, ši svajonė dar liko neįgyvendinta. Todėl neatmetu galimybės, kad kažkada vėl kovosiu ir dėl olimpinio medalio, - tvirtina E.Kavaliauskas. – Noro atstovauti Lietuvos rinktinei – labai daug, bet dabar svarbiausia mano karjeroje – profesionalų ringas ir kova dėl pasaulio čempiono diržo“.

Profesionalų ringe 21 pergalę (17 nokautais) iškovojęs Lietuvos boksininkas lapkričio viduryje trečią kartą apgynė Šiaurės Amerikos bokso federacijos (NABF) pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržą ir pirmą sykį iškovojo Pasaulio bokso organizacijos (WBO) tarpkontinentinį čempiono diržą.

Didžiausio pasaulyje bokso statistikos ir rezultatų portalo „Box rec“ sudarytame reitinge, E.Kavaliauskas pusvidutinio svorio kategorijoje pakilo į 8 vietą. Profesionalų bokso ekspertai kitų metų pradžioje jam prognozuoja kovą dėl WBO pasaulio čempiono titulo su šioje svorio kategorijoje karaliaujančiu amerikiečiu Terence‘u Crowfordu.

„Prieš paskutinę mano kovą buvo kalbama, kad pergalės atveju, kita kova bus dėl čempiono diržo su T.Crowfordu. WBO reitinge esu numeris vienas ir man priklausytų kautis su čempionu. Tačiau pastaruoju metu pasigirdo kalbos, kad T.Crowfordas gali pasirinkti kitą varžovą. Žiniasklaida spėlioja, kad tai gali būti 4-oje reitingo vietoje esantis buvęs WBC pasaulio čempionas britas Amiras Khanas. Kol kas esu nežinomybėje, - nusivylimo neslepia E.Kavaliauskas. – Priartėjau prie savo svajonės ir trokštu kovoti dėl diržo. Jeigu bus suteiktas šansas, reiks atimti čempiono diržą ir užsidėti sau“.

Ryžto siekti titulinės kovos, lietuviui suteikia ir pamatytos tituluočiausių boksininkų kovos. Tarp jų ir legendinio filipiniečio Manny Pacquiao, kuris kovoja toje pačioje svorio kategorijoje, kaip ir E.Kavaliauskas.

„Žiūrėdamas tokias kovas pagalvoju, kad greitai ir aš ten būsiu. Amerikiečiai tiesiog pamišę dėl bokso. Jungtinėse Valstijose boksas – kaip pas mus krepšinis. Aišku, čia labai populiaru ir krepšinis, ir beisbolas, ir amerikinis futbolas bei ledo ritulys. Tačiau titulinės bokso kovos sutraukia milžinišką auditoriją prie televizorių ekranų ir arenose. Bilietų į didžiąsias kovas negali gauti jau prieš 2 mėnesius“, - pasakoja E.Kavaliauskas. – Teko stebėti dvi M. Pacquiao kovas, taip pat Las Vegase vykusią kovą dėl trijų organizacijų diržų tarp amerikiečio Andre Wardo ir ruso Sergejaus Kovaliovo. Įspūdis – nerealus. Noriu tai patirti ir savo kailiu, būdamas ringe“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS