Bokso čempionės planuose – olimpinės žaidynės | Diena.lt

BOKSO ČEMPIONĖS PLANUOSE – OLIMPINĖS ŽAIDYNĖS

„Pergalė finale – ir mano revanšas lenkei, ir pasiektas tikslas, kurį buvau užsibrėžusi Europos čempionate“, – sakė naują Lietuvos bokso istorijos puslapį atvertusi Gabrielė Stonkutė.

Auksinis dublis

Iš Kretingos kilusi G.Stonkutė šiemet gegužę tapo pasaulio moterų bokso čempione, o praeitą savaitę triumfavo ir Europos čempionate.

Spalio 22-ąją Budvos (Juodkalnija) ringe lietuvė (svorio kategorija iki 81 kg) susikovė su lenke Martyna Jancelewicz, kuriai rugsėjį buvo pralaimėjusi rezultatu 2:3 Glivicėje (Lenkija) surengtame tarptautiniame turnyre „Silesian Open“.

Šįkart Gabrielė atsirevanšavo 3:2. Mūsiškės pranašumą įžvelgė teisėjai iš Ukrainos, Azerbaidžano ir Moldovos, Lenkijos atstovei buvo palankūs Italijos ir Suomijos arbitrai.

„Dvikova buvo itin atkakli. Labai norėjau laimėti ir dėl to, manau, viskas susiklostė sėkmingai“, – sakė Europos čempionė.

LSU treniravimo sistemų studijų programos studentė G.Stonkutė – pasaulio ir Europos moterų bokso čempionė.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) treniravimo sistemų studijų programos studentės G.Stonkutės ateities planuose – olimpinės žaidynės, o artimiausias išbandymas – Lietuvos čempionatas lapkritį Panevėžyje.

Iškovojo bronzą

Klaipėdietė Ana Starovoitova sakė, kad Europos čempionato medalio siekė bent du dešimtmečius.

„Tikiuosi, kad tai ne paskutinis mano trofėjus“, – nesutramdydama ašarų kalbėjo Budvoje bronzą iškovojusi A.Starovoitova.

Svorio kategorijos iki pusfinalyje Lietuvos boksininkė 0:5 pralaimėjo čekei Lenkai Bernardovai, kuri vėliau finale neprilygo airei Anne Kellie Harrington.

Europos moterų bokso čempionate dalyvavo 154 boksininkės iš 30 šalių. Solidžiausiai pasirodė Airijos atstovės, iškovojusios tris aukso ir po du sidabro ir bronzos medalius.

Tris finalus laimėjo ir ukrainietės, dar pelniusios vieną sidabro ir du bronzos apdovanojimus. Taip pat tarp čempionių – Bulgarijos, Italijos, Armėnijos, Turkijos, Vokietijos sportininkės.

Be rusų ir baltarusių

Lapkričio 14–26 d. Alikantėje (Ispanija) numatytas pasaulio jaunimo (merginų ir vaikinų) bokso čempionatas.

Tarptautinė bokso asociacija (IBA), nusprendusi leisti tarptautinėse varžybose dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos atstovams, oficialiai paskelbė, kad į Ispaniją šių šalių boksininkės ir boksininkai neatvyks.

Priežastis: esą rusai ir baltarusiai nebespės laiku išspręsti logistikos problemų.

Neoficialių šaltinių teigimu, Ispanija neketino suteikti vizų Rusijos ir Baltarusijos rinktinėms. Be to, kai kurios šalys pareiškė boikotuosiančios šias varžybas, jeigu jose dalyvaus rusai ir baltarusiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS