Bokso kalendorių ištrynė virusas | Diena.lt

BOKSO KALENDORIŲ IŠTRYNĖ VIRUSAS

Ne vieną dešimtmetį žinomus boksininkus iš visos Europos į Kauną sutraukdavęs Algirdo Šociko turnyras šiemet gali neįvykti. Europos bokso konfederacija (EUBC) paskelbė dėl koronaviruso pandemijos stabdanti visas tarptautines bokso varžybos iki pat rugpjūčio.

Viltys – į rudenį

Gražia tradicija tapusį A.Šociko turnyrą planuota surengti Kaune, balandžio 22–26 d. Kiek anksčiau nuspręsta varžybas nukelti, tačiau neatmetama galimybė jų pirmą sykį nerengti išvis.

"Atšaukėme balandžio mėnesį turėjusį vykti Lietuvos jaunių čempionatą. Nuo situacijos Lietuvoje priklausys ir kitų varžybų likimai. Tikimės, kad pandemija pasitrauks ir galėsime išaiškinti čempionus Lietuvos suaugusiųjų pirmenybėse, kurios numatytos lapkričio mėnesį. Daugiausia klaustukų dėl tarptautinio Algirdo Šociko turnyro. Stengsimės jį nukelti į rudenį, bet neatmetame galimybės, kad šiais metais jis gali ir neįvykti", – aiškino Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius Donatas Mačianskas.

Pasak jo, lietuviai ir kitos nacionalinės federacijos palaiko EUBC Vykdomojo komiteto sprendimą. Juolab kad imtis griežtų priemonių paskatino neseniai Londone įvykęs Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyras.

Užsikrėtė turnyre

Anglijos sostinėje kovo 14-ąją prasidėjusios Europos zonos atrankos varžybos truko vos tris dienas vietoj vienuolikos numatytų. Netrukus dėl grėsmės sportininkų ir žiūrovų sveikatai turnyras buvo sustabdytas. Po šio renginio net kelios rinktinės pranešė, kad jų boksininkai ir treneriai Londone užsikrėtė koronavirusu.

"EUBC apklausė nacionalines Europos valstybių bokso federacijas. Visi svarbiausiu prioritetu laikome sportininkų ir trenerių sveikatą, todėl vieningai pasisakėme už sprendimą nerengti tarptautinių bokso varžybų bent iki rugpjūčio mėnesio. Buvo svarstoma keletas scenarijų, tarp jų ir atšaukti visus 2020 m. turėjusius vykti Europos čempionatus bei tarptautinius turnyrus. EUBC įdėmiai stebi situaciją visose Europos valstybėse ir tolesni sprendimai dėl varžybų bus priimami atsižvelgiant į koronaviruso pandemijos mastą", – teigė Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentas Darius Šaluga.

Profesionalai – drąsesni

Dėl pandemijos numatytomis datomis nevyks Europos jaunimo čempionatas Juodkalnijoje, jaunių čempionatas Sakartvele ir moksleivių pirmenybės Šiaurės Airijoje. Kol kas neaiškus Europos U22 čempionato likimas. Jis turėtų startuoti rugsėjo pabaigoje Italijoje, kuri yra viena labiausiai koronaviruso paveiktų šalių pasaulyje.

Dėl koronaviruso pandemijos atšaukiamos ir visos pastaraisiais mėnesiais Lietuvoje turėjusios vykti bokso varžybos.

Jau anksčiau paskelbta, kad šiais metais nebus organizuojama ir atranka į 2021 m. vyksiančias Tokijo olimpines žaidynes. Į olimpinius kelialapius pretendavo ir keletas boksininkų iš Lietuvos. Pasaulinis atrankos turnyras Paryžiuje turėjo vykti gegužės 11–25 d.

Tuo tarpu Jungtinėse Valstijose, kur kaunasi bokso profesionalai, į ateitį žvelgiama optimistiškiau. Už Atlanto profesionalią karjerą šiemet žada tęsti ir du kauniečiai: Eimantas Stanionis ir Egidijus Kavaliauskas. JAV prezidentas Donaldas Trumpas neseniai pareiškė bendravęs su populiariausių sporto šakų ir lygų vadovais bei išgirdęs norą sustabdytas varžybas atnaujinti kuo greičiau – kai tik nuslūgs epidemijos banga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirmyn, Profesionalai

LBF Vadovai Bokso megeju vergove keiskite y Profesionalu Boksa...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS