Brandinama idėja Garliavoje surengti E. Stanionio bokso turnyrą | Diena.lt

BRANDINAMA IDĖJA GARLIAVOJE SURENGTI E. STANIONIO BOKSO TURNYRĄ

  • 0

WBA pasaulio profesionalų čempionu tapęs ir Lietuvos bokso istoriją perrašęs garliavietis Eimantas Stanionis ir jo pirmasis treneris Adomas Baltrimavičius balandžio 29 d. buvo pagerbti Kauno rajono savivaldybėje.

Savivaldybės vadovų nuomone, jauno sportininko pasiekimai neabejotinai pasitarnaus boksui populiarinti, jaunimo motyvacijai didinti ir šio krašto įvaizdžiui gerinti. E.Stanionis yra baigęs Garliavos Jonučių progimnaziją. Šios mokyklos direktorė Audra Galvanauskienė pasakojo, kad Eimanto dvikova su rusu Radhžabu Butajevu sukėlė neregėtą ažiotažą. „Mokykloje kabojo Eimanto plakatai, virė diskusijos. Dėl laiko juostų skirtumo dvylikos raundų kovą teko stebėti naktį. Vaikai tiesiog kraustėsi iš proto“, – prisiminė direktorė ir pabrėžė, kad jai labiausiai imponuoja E.Stanionio santūrumas ir kuklumas.

Milijonai žiūrovų pasaulyje atkreipė dėmesį ir į boksininko pilietiškumą – į ringą jis išėjo su Ukrainos simbolika pažymėtomis trumpikėmis.

„Buvo labai darbštus vaikas, be to, iš karto žinojo, ko nori. Žinoma, daug ką lėmė ir talentas – juk pasaulio čempionu lemta būti vienam iš tūkstančių“, – kalbėjo A.Baltrimavičius.

Mero pavaduotojas Paulius Visockas taip pat pastebėjo, kad tokios pergalės skatina lyderystę. „Turime Padauguvos kaime užaugusį disko metiką Andrių Gudžių, neveroniškį motociklininką Arūną Gelažninką, kitų garsių sportininkų. Neabejoju, kad Eimanto pavyzdys prisidės prie bokso atgimimo“, – tvirtino vicemeras.

Kauno rajono sporto mokyklos direktorius Artūras Pūras pasiūlė idėją surengti E.Stanionio vardu pavadintą bokso turnyrą. „Tai galėtų būti dar viena paskata ugdyti jaunų boksininkų meistriškumą“, – kalbėjo direktorius.

„Man svarbios mano šaknys, todėl niekada nepamiršiu savo krašto, tai yra prioritetas“, – kalbėjo E.Stanionis. Boksininkas juokavo, kad dabar Garliavos sporto centre teks vietomis sukeisti krepšinio aikštelę su bokso sale. Savivaldybės vadovai patikino, kad sporto infrastruktūrai Kauno rajone bus skiriama dar daugiau dėmesio, boksui taip pat bus sukurta naujų erdvių.

27-erių E.Stanionis yra pelnęs ne vieną titulą. 2012 m. jis pirmą kartą tapo Lietuvos suaugusiųjų čempionu, 2015 m. – Europos čempionu. Vis dėlto sensacingiausias jo trofėjus – WBA pasaulio čempiono diržas pusvidutinio svorio kategorijoje. Tai buvo jau keturioliktoji lietuvio pergalė profesionalų ringe ir E.Stanionis vis dar lieka nenugalėtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS