Buriuotojų laimikiai – iš Lamanšo vandenų | Diena.lt

BURIUOTOJŲ LAIMIKIAI – IŠ LAMANŠO VANDENŲ

  • 0

Rugpjūčio 5-oji – sėkmės diena Lietuvos buriuotojams: pasaulio ir Europos čempionatuose iškovoti keturi medaliai, du iš jų – aukso.

Vėjo staigmenos

Veimuto (Didžioji Britanija) akvatorijoje surengtą „RS Aero 7“ jachtų Europos čempionatą laimėjo Martis Pajarskas, o trečią vietą užėmė Vėjas Strelčiūnas.

M.Pajarskas surinko 31 baudos tašką, V.Strelčiūnas – 48. Tarp lietuvių su 38 baudos taškais įsiterpė britas Timas Hire'as.

Vėjo ir buvo, ir beveik nebuvo – jo greitis svyravo nuo 4–5 mazgų iki 15 ar net daugiau mazgų siekiančių škvalų.

Kone visą čempionatą mūsiškiai dalijosi 1–2 vietas, tačiau paskutinę varžybų dieną V.Strelčiūnas dėl jachtos inventoriaus problemų (nulūžo įtaisas, keliantis burę) smuktelėjo į trečią poziciją.

„Vėjo ir buvo, ir beveik nebuvo – jo greitis svyravo nuo 4–5 mazgų iki 15 ar net daugiau mazgų siekiančių škvalų. Keturioliktą plaukimą užbaigiau užėmęs dešimtą vietą, bet aukso medalį buvau užsitikrinęs anksčiau, kai laimėjau tryliktą plaukimą“, – apie sudėtingas lenktynių sąlygas papasakojo M.Pajarskas.

„RS Aero 7“ – vienviečių jachtų klasė, pretendavusi į olimpinę, tačiau šio statuso kol kas neįgijusi.

Lietuvė – čempionė

Drauge su „RS Aero“ jachtų buriavimo Europos čempionatu įvyko ir jaunimo „RS Tera“ pasaulio čempionatas.

„Sport“ grupėje aukso medalį iškovojo Rūta Mažunavičiūtė (26 baudos taškai). Kitas prizines vietas užėmė britai Benas Greenhaighas (49 b. tšk.) ir Williamas Strattonas-Brownas (50 b. tšk.).

Tarp 63 dalyvių Auksė Dijokaitė buvo keturiolikta (137 b. tšk.).

„Pro“ grupėje bronzą pelnė Nojus Volungevičius (63 b. tšk.). Sėkmingiau pasirodė britai Archies Munro-Price'as (14 b. tšk.) ir Jacas Bailey (27 b. tšk.).

Tarp 59 dalyvių Vilius Račiūnas užėmė 29-ą vietą (305 b. tšk.), Auksė Uršulė Rudzikaitė – 32-ąją (314 b. tšk.).

Viltingi rezultatai

Po pertraukos į „Optimist“ jachtų Europos čempionato pirmą dvidešimtuką pateko Lietuvos atstovas.

Danijoje surengtose varžybose Rokas Rimša užėmė 19-ą vietą (104 b. tšk.). Startavo iš viso 142 buriuotojai.

Pergalę šventė graikas Iasonas Panagopoulas (30 b. tšk.), sidabro medalis įteiktas italui Arturui Brighenti (35 b. tšk.), bronzos – taip pat Italijos sportininkui Andrea Tramontano (41 b. tšk.).

119-oje vietoje – Tadas Ažukas (214 b. tšk.), 130-oje – Jokūbas Čėpla (234 b. tšk.), 132-oje – Ąžuolas Jackevičius (237 b. tšk.).

„Liepos mėnesį Erikas Scheidtas iškovojo Lietuvai iki šiol aukščiausią – septintą – vietą pasaulio čempionate, šiomis dienomis R.Rimša prasibrovė į Europos čempionato auksinį laivyną. Tai aukšti rezultatai, pasiekti sunkiu darbu ir didelėmis trenerių ir jaunųjų sportininkų tėvelių pastangomis, – džiaugėsi Lietuvos „Optimist“ asociacijos prezidentė Asta Pajarskienė. – Ne vien buriavimo įgūdžius, bet ir drąsą konkuruoti, norą analizuoti savo ir kitų klaidas ir iš jų mokytis būtina ugdyti nuo pat mažens, tik tuomet galime tikėtis, kad užaugs stipri naujų olimpiečių karta.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS