„Cido“ areną užplūs dviračių treko žvaigždės | Diena.lt

„CIDO“ ARENĄ UŽPLŪS DVIRAČIŲ TREKO ŽVAIGŽDĖS

"Sporto renginį, kuris primena veiksmo filmą, būtų nuodėmė praleisti", – mestelėjo užuominą sirgaliams dviratininkė olimpietė Olivija Baleišytė.

Lietuvė – tarp prizininkių

Panevėžietė – viena iš trijų Lietuvos dviračių treko atstovų, dalyvavusių debiutinės Čempionų lygos pirmo etapo varžybose, kurios įvyko Palmoje (Maljorka, Ispanija).

Skrečo rungtį O.Baleišytė užbaigė antroje vietoje (nugalėjo kanadietė Maggie Coles-Lyster), o atkrintamąsias lenktynes – penktoje vietoje (sėkmingiau pasirodė britė Katie Archibald, olandė Kirsten Wild, norvegė Anita Yvonne Stenberg ir australė Annette Edmondson).

Bendroje šių rungčių įskaitoje Olivija su 28 taškais – trečia (pirmauja K.Archibald, 33 tšk. ir M.Coles-Lyster, 30 tšk.).

Sprinto ir keirino varžybose dalyvavusi Simona Krupeckaitė pelnė 9 tšk. ir yra vienuolikta (lyderė – vokietė Emma Hinze, 37 tšk.), o Vasilijus Lendelis su 13 tšk. – aštuntas (pirmauja olandas Harrie Lavreysenas, 37 tšk.).

Antras dviračių treko Čempionų lygos etapas numatytas lapkričio 27-ąją Panevėžyje.

Treke susistumdymai – įprasti, bet kai greičiai labai dideli, iš šalies to nematyti.

Debiutavo olimpiadoje

"Grandiozinis reginys – vienu metu ir startai, ir šou", – įspūdžiais apie varžybas Maljorkoje dalijosi O.Baleišytė.

Sportininkei šis sezonas – įsimenantis: ji net du kartus įšoko į jau nuvažiuojantį varžybų traukinį. Iš pradžių dviratininkė vasarą paskutinę akimirką išvyko į Tokijo olimpiadą, o po sėkmingo pasirodymo pasaulio čempionate jai netikėtai atsivėrė durys ir į Čempionų lygą.

"Prieš Tokijo žaidynes mano sportinė forma buvo kritusi ir staiga – kvietimas į olimpiadą. Susidorojau su jauduliu ir stresu, bet 17 vieta nesu patenkinta. Galiu startuoti geriau ir tai įrodo Europos bei pasaulio čempionato rezultatai", – kalbėjo Olivija.

Varžovės: Maljorkoje po skrečo rungties 1–2 vietas užėmusios M.Coles-Lyster ir O.Baleišytė pasveikino viena kitą. / Organizatorių nuotr.

Europos čempionate O.Baleišytė užėmė ketvirtą (grupinės lenktynės) ir penktą (daugiakovė) vietas, pasaulio čempionate – penktą (atkrintamosios lenktynės) ir aštuntą (daugiakovė).

Manevrams – milimetrai

"Į Europos čempionatą vykau pasitikėdama jėgomis, nieko per daug iš savęs nereikalaudama. Ketvirta vieta atkrintamosiose lenktynėse nudžiugino ir nuliūdino – buvau taip arti medalio, – sakė Olivija. – Pasaulio čempionatai iki šiol man buvo kaip užburtas ratas: kovodavau iš visų jėgų, bet rezultato nebūdavo. Šiemet pavyko įveikti jaudulio barjerą, gal važiavimas plente padėjo – rezultatai tikrai aukšti. Be to, pavyko iškovoti kvietimą į Čempionų lygą, man tai buvo maloni staigmena."

Į dviračių sportą O.Baleišytė atėjo iš triatlono. Pasak sportininkės, lenktyniauti treke įdomiau – dideli greičiai, daug azarto.

"Mūsų sporto šaka – ekstremali, žiūrovams griūtys – viena įdomiausių jos dalių. Apie grėsmes negalvoju. Kuo dažniau tenka griūti, tuo greičiau su tuo susigyveni. Treke susistumdymai – įprasti, bet kai varžybos dinamiškos, iš šalies to nematyti. Norėčiau ant savo dviračio įrengti vaizdo kamerą, kad matytųsi milimetrai, skiriantys mane nuo varžovių, ir kaip tokiais atvejais reikia laviruoti", – teigė olimpietė.

Startuos Panevėžyje

Čempionų lygos lenktynes iš Panevėžio "Cido" arenos tiesiogiai transliuos "Eurosport" kanalas.

Kiti šių varžybų etapai turėtų vykti Londone (gruodžio 3-iąją ir 4-ąją) bei Tel Avive (gruodžio 11-ąją).

Dviratininkai, tarp kurių yra olimpinių žaidynių, pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojų ir prizininkų, išsidalys 0,5 mln. eurų, o čempionams teks po 25 tūkst. eurų premijos.

"Retai galima išvysti viename treke tokį būrį dviračių sporto žvaigždžių", – teigė Tarptautinės dviračių sąjungos (UCI) prezidentas Davidas Lappartientas.

GALERIJA

  • „Cido“ areną užplūs dviračių treko žvaigždės
  • „Cido“ areną užplūs dviračių treko žvaigždės
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS