D. Butvilas: Europos čempionato ralyje Estijoje laukia žvėriška konkurencija | Diena.lt

D. BUTVILAS: EUROPOS ČEMPIONATO RALYJE ESTIJOJE LAUKIA ŽVĖRIŠKA KONKURENCIJA

  • 0

Jau penktadienį Estijoje prasidės šeštasis Europos ralio čempionato (ERC) etapas "Auto24 Rally Estonia". Į startą šiose varžybos stos ir greičiausias Lietuvos ralio lenktynininkas Dominykas Butvilas, besivaržantis ERC2 klasėje ir joje užtikrintai užimantis trečiąją poziciją.

Ketvirtadienį Dominykas Butvilas testų metu jau išbandė "Subaru Impreza STI" estiškuose žvyriniuose keliuose ir laukia itin sunkios ir techniškos kovos.

"Keliai čia greiti ir techniški, todėl nesistebiu, kodėl ši šalis turi tiek daug pretendentų į nugalėtojus - visi jie tikrai turi kur treniruotis! Tai bus jau antras ralis ant žvyro su "Subaru Poland Rally Team" komanda. Po sėkmingo pasirodymo Azoruose Portugalijos ERC etape visi nusiteikę optimistiškai, tačiau šio ralio specifika kiek kitokia, o ir konkurencija bus "žvėriška". Beveik visi konkurentai - itin greiti jaunuoliai, kurie yra ne tik techniški, vairuoja naujausias mašinas, bet ir yra ypatingai motyvuoti gerai pasirodyti prieš viso pasaulio publiką. Žinoma, mes irgi galime su jais kovoti - jaučiuosi pasiruošęs lenktynėms. Naujas šturmanas ekipaže nepalengvina padėties, tačiau po treniruočių jau vienas prie kito pripratome ir papildomų sunkumų tai sukelti neturėtų. Automobilis funkcionuoja be priekaištų, ir tikiuosi tą patį pasakyti finiše", - teigia Lietuvos daugkartinis ralio čempionas ir Lenkijos ralio vicečempionas D.Butvilas.

D.Butvilas prieš Estijos ralį šio sezono Europos ralio čempionato bendroje įskaitoje užima 3-ąją poziciją ERC2 klasės įskaitoje. Tik dviejuose etapuose iš penkių dalyvavęs lietuvis surinko 69 taškus ir nusileidžia tik pirmaujančiam čekui Vojtechui Stajfui (136 tšk.) bei antroje vietoje esančiam vengrui Davidui Botkai (102 tšk.).

Bendroje Europos ralio čempionato įskaitoje D. Butvilas su 27 taškais užima dešimtą vietą tarp 40-ties klasifikuotų lenktynininkų.

Pirmauja airis Craigas Breenas (124 tšk.), lenkiantis lenką Kajetaną Kajetanowiczių (103 tšk.) bei prancūzą Robertą Consanį (55 taškai).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS