D. Butvilas: tokio išbandymo dar neturėjau | Diena.lt

D. BUTVILAS: TOKIO IŠBANDYMO DAR NETURĖJAU

  • 0

Šį savaitgalį Graikijoje startuoja devintasis Europos ralio čempionato (ERC) etapas - legendinis "Akropolio" ralis.

Tai bus paskutinysis etapas, kuriame startuos vienintelis sportininkas iš Lietuvos Dominykas Butvilas, kuris jau užsitikrino ERC2 klasės trečiąją poziciją.

"Akropolio" ralis tai vienas legendinių ir geriausiai žinomų ralių Europos žemyne. Jis turi labai turtingą istoriją ir man startuoti šiose varžybose yra vienas didžiausių iššūkių lenktynininko karjeroje. Nuo mažens atsimenu Stasio Brundzos istorijas apie "Akropolio" ralį. Dabar startuoti čia tolygu vaiko svajonės išsipildymui. Žinoma, keliame kur kas didesnį tikslą - ne tik startuoti, bet ir sėkmingai atvykti į finišą", - teigia D. Butvilas.

"Subaru Poland Rally Team" ekipos lenktynininkas D. Butvilas su šturmanu iš Lenkijos Kamilu Helleriu intensyviai šiam raliui ruošėsi nuo šios savaitės pradžios. "Jau teko pamatyti ir susipažinti su dauguma trasų. Naktį prieš tai smarkiai lijo. Tai yra labai gera praktika, kadangi ruožuose atsiskleidė daug ypatingai slidžių vietų, kurių sausomis sąlygomis nepastebėtume, - įžvalgomis dalinasi sportininkas, - ir labai tikėtina, kad varžybų dienomis irgi lis. Tokiu atveju trasos taps dar sudėtingesnės. Kadangi visas ralis driekiasi kalnų keliais, tekantis vanduo ir daug skirtingo žvyro mišinių nuolat keičia sukibimą ir verčia itin atidžiai stebėti kelio sąlygas", - pasakoja vienas greičiausių Lietuvos ralio lenktynininkų D. Butvilas.

"Seajets Acropolis rally" iš viso sudarys 9 greičio ruožai, kurių bendras ilgis kiek daugiau nei 202 kilometrai. Tačiau jau pirmasis greičio ruožas pareikalaus maksimalios koncentracijos ir susikaupimo - lenktynininkams maksimaliu tempu reikės įveikti 43 kilometrų atkarpą: "Pirmas ralio greičio ruožas - ilgesnis nei 43 km. Vien pravažiuoti jį surašant stenogramą sugaišome 70 minučių. Svarbiausia bus išlaikyti koncentraciją ilgą laiką. Apšilimui daug laiko nebus. Tikiuosi išlaikyti koncentraciją visame ruože. "Akropolio" ralyje svarbus bus ir balansas tarp greičio ir racionalaus važiavimo. Kalnuose gausu akmenų, griovių, įvairių dalykų "viliojančių" automobilyje pabaigti ralį būtent tame posūkyje", - aiškina D. Butvilas.

Pasak sportininko, jam patinka ilgesnės trasos: "Bus išties įdomu, bet prisipažinsiu - tokio išbandymo dar neturėjau."

Po aštuonių ERC etapų D. Butvilas užtikrintai užima trečiąją poziciją ERC2 klasėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS