D. Butvilas: trečias kartas nemelavo | Diena.lt

D. BUTVILAS: TREČIAS KARTAS NEMELAVO

  • 0

Lietuvos ralio čempionato ketvirto etapo lenktynių nebaigė beveik trečdalis dalyvių, o sėkmingiausiai važiavo Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius.

Į šalikelę – kūlversčiais

Rokiškio regione surengtose varžybose startavo 61 ekipažas iš Lietuvos, Suomijos, Latvijos, Ukrainos, Lenkijos, Estijos, Vokietijos.

Lenktynes užbaigė 37 ekipažai, kiti iš trasos pasitraukė dėl techninių gedimų ir avarijų.

Itin grėsmingi buvo incidentai, kuriuos patyrė Vytautas Puodžiūnas ir Ilona Staškutė bei Donatas Stašaitis ir Mantas Ližaitis.

„Ford Fiesta“, kuria važiavo V.Puodžiūnas ir I.Staškutė, vertėsi bene dešimt kartų. Septinto greičio ruožo varžybos buvo sustabdytos, abu ekipažo nariai išgabenti į ligoninę. Medikai pranešė, kad sportininkų gyvybei pavojus negresia.

Posūkio, dar vadinamo Vaidoto Žalos tramplinu, nepavyko įveikti D.Stašaičiui ir M.Ližaičiui – jų BMW taip pat nulėkė į pievą kūlversčiais, tačiau lenktynės nebuvo sustabdytos.

Šuolio metu automobilis nuskrido ne ta trajektorija, kokios tikėjomės. Labai apmaudu.

„Žinojome, kuo ypatinga ši atkarpa. Šuolio metu automobilis nuskrido ne ta trajektorija, kokios tikėjomės. Labai apmaudu“, – teigė D.Stašaitis.

Suomiai nefinišavo

D.Butvilas su šturmanu R.Vaitkevičiumi iniciatyvą perėmė po pirmo greičio ruožo.

Vėliau jie laimėjo dar devynis greičio ruožus ir galiausiai šventė pergalę (iš viso 18 greičio ruožų – 1 val. 19 min. 57,80 sek.).

„Rokiškio ralis mums niekada nebuvo lengvas. Pirmą kartą jame dalyvavome 2020-aisiais, pagaliau trečias kartas nemelavo – laimėjome“, – džiaugėsi D.Butvilas.

Lyderiams 17,60 sek. pralaimėjo Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas, 4 min. 52,20 sek. – Giedrius Firantas ir Matas Valiulis.

Geriausiai iš svečių pasirodė Latvijos atstovai Ilja Zakmanas ir Esterė Zakmanė (1 val. 35 min. 34,10 sek. – 21 vieta).

Jau trečiame greičio ruože dėl automobilio gedimo iš lenktynių pasitraukė Latvijos ekipažas Janis Vorobjovas ir Guntaras Zicanas, penktame – suomiai Teemu Asunmaa ir Ville Mannisenmakis, septintame – vieni Lietuvos čempionato favoritų Martynas Samsonas ir Ervinas Snitkas.

Liko du etapai

Šį sezoną D.Butvilas ir R.Vaitkevičius laimėjo jau keturis Lietuvos ralio čempionato etapus.

Dukart antri buvo V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas, po kartą – Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas, M.Samsonas ir E.Snitkas.

Penktas etapas numatytas rugsėjį Elektrėnuose, šeštas – spalį Utenoje.

Šalies čempionate nedalyvauja Vaidotas Žala, su šturmanu latviu Andriu Malnieku triumfavęs 2018, 2019 ir 2020 m.

GALERIJA

  • Tramplinas: su BMW į šalikelę kūlversčiais nuskridę D.Stašaitis ir M.Ližaitis išvengė rimtų traumų.
  • D. Butvilas: trečias kartas nemelavo
  • Svečiai: Rokiškio apylinkėse riaumojo vienintelis toks lenktyninis sunkvežimis GAZ-53A – juo važiavo latviai M.Dzervė ir R.Lokis.
  • Sąlygos: lenktynių dalyviai maudėsi žvyrkelių dulkėse.
  • D. Butvilas: trečias kartas nemelavo
Organizatorių, Vytauto Pilkausko / LASF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS