D. Labanauskas stoja į kovą dėl Pasaulio čempiono titulo | Diena.lt

D. LABANAUSKAS STOJA Į KOVĄ DĖL PASAULIO ČEMPIONO TITULO

Šiandien garliaviškiui Dariui Labanauskui prasidėjo PDC Pasaulio smiginio čempionatas, vykstantis Anglijoje. Rezultatu 3:0 (3:1, 3:1 3:0)  jis įveikė pirmąjį varžovą  kiną Chenganą Liu, kuris šiame turnyre pasirodė po 14 metų pertraukos.

Pernai D. Labanauskas toje pačioje didžiulėje arenoje nužygiavo iki aštuntuko, jame nusileisdamas daugkartiniam pasaulio čempionui Michaelui van Gerwenui.

Tąkart kaip ir ankstesniuose čempionatuose garliaviškio ir jo varžovų žaidimą vietoje stebėjo ir palaikė tūkstančiai žiūrovų. Dabar dėl pandemijos teks žaisti tuščioje salėje. Fanai žaidimą galės stebėti tik per nuotolines transliacijas.

„Jokio skirtumo su žiūrovais ar be“, – teigė LuckyD pravardę turintis lietuvis. Tačiau neslėpė, kad žiūrovai šiame turnyre sukurdavo ypatingą atmosferą.

Planas – šiemet pasirodyti geriau arba bent jau taip pat. Šio vakaro dvikovoje favoritu uvo įvardijamas D.Labanauskas, laimėjimo atveju jo laukia australas Simonas Whitlockas.

Tačiau garliaviškis, kalbintas prieš kovą, nebuvo linkęs žvelgti toli ir planuoti, strateguoti kelis etapus į priekį. „Kaip parodo praktika, nereikia žiūrėti toli, nes būna, kad jau sekančiame rate nebereikia žaisti“, – realistiškai kalbėjo žaidėjas.

Jokio skirtumo su žiūrovais ar be.

Savo formą pirmosios kovos išvakarėse jis vertino kaip labai gerą. „Viešbučio kambaryje pamėčiau, labai gerai eina. Bet per treniruotes visiems gerai sekasi“, – pastebėjo D. Labanauskas.

Dėl privalomo atlikti COVID-19 testo ir kitų sugriežtintų tvarkų jis į Angliją turėjo išskristi kaip niekada gerokai anksčiau prieš turnyrą. Visi žaidėjai gyvena viename burbule, bet su varžovu susitikti iki penktadienio jam dar nepasitaikė – jo nepažįsta. 

Žaidėjai apgyvendinti atokiau nuo vietos, kurioje vyksta turnyras, tačiau į jiems kas valandą kursuoja specialus transportas – visuomeniniu transportu organizatoriai jiems naudotis draudžia dėl užsikrėtimo grėsmės.

D. Labanauską vietoje neabejotinai palaiko latvis Madarsas Razma, kuris vakar įveikė pirmąjį etapą ir jau ramiai laukia antrojo varžovo.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS