D. Rapšys su geriausiu rezultatu pateko į finalą, pusfinalio barjerą įveikė ir K. Teterevkova | Diena.lt

D. RAPŠYS SU GERIAUSIU REZULTATU PATEKO Į FINALĄ, PUSFINALIO BARJERĄ ĮVEIKĖ IR K. TETEREVKOVA

  • 0

Kataro sostinėje Dohoje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate pirmadienio vakarą pasirodė du mūsų šalies atstovai – ryte į asmeninių rungčių pusfinalius sėkmingai patekę Kotryna Teterevkova ir Danas Rapšys.

Šešta rytinėje kvalifikacijoje buvusi K. Teterevkova moterų 100 m krūtine pusfinalyje distanciją įveikė per 1 min. 6,61 sek. ir savo plaukime finišavo ketvirta.

Bendroje pusfinalio dalyvių įskaitoje jos laikas buvo septintas, todėl lietuvę rytoj išvysime finale.

„Džiaugiuosi, nes tai yra mano pirmas šios rungties pasaulio čempionato finalas. Ir rezultatu esu patenkinta. Antras geriausias (karjeros) rezultatas, – po pusfinalio kalbėjo plaukikė. – Dabar reikia pailsėti ir žiūrėti, kokia rytoj bus savijauta.“

Nors plaukimo specialistai didesnį K. Teterevkovos potencialą įžvelgia dvigubai ilgesniame – 200 m – nuotolyje, pati plaukikė sako, kad nesifokusuoja į konkrečią distanciją.

„Manau, kad labai sunku koncentruotis tik į vieną rungtį, nes gali perdegti, todėl 100 metrų distancija yra kaip antras šansas parodyti save, nes būna, vieną kartą geriau suplauki 100 metrų, kitą kartą – 200 metrų, todėl geriau turėti du pasirinkimus“, – tikino sportininkė.

Su geriausiu rezultatu į jį pateko kinė Qianting Tang (1 min. 5,36 sek.).

100 m plaukimo krūtine finalas vyks antradienį 19 val. 45 min. Lietuvos laiku.

Priminsime, kad vilnietės asmeninis šios rungties rekordas – 1 min. 6,35 sek. K. Teterevkova jau yra įvykdžiusi tiek 100 m, tiek 200 m plaukimo krūtine olimpinius normatyvus.

Vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi pusfinalyje pirmadienio vakarą sėkmingai startavo ir Danas Rapšys.

Antrajame pusfinalyje plaukęs panevėžietis nuotolį įveikė per 1 min. 44,96 sek. ir finišavo pirmas. Bendroje pusfinalio dalyvių įskaitoje lietuvis taip pat buvo pirmas. Artimiausią varžovą – Pietų Korėjos sportininką Hwang Sun-woo – jis aplenkė 0,19 sek.

Trečiu rezultatu į finalą pateko vokietis Lukas Martensas (1 min. 45,53 sek.).

D. Rapšys per savo karjerą greičiau yra plaukęs tik 2019 metais, kai pasiekė Lietuvos rekordą (1 min. 44,38 sek.).

„Aš ne tam buvau pasiruošęs, atvažiavęs plaukti. Dabar matom, kad atvažiavau plaukti tą, ką turiu plaukti. Norėjau pasirodyti taip, kaip galiu geriausiai, bet neišėjo. Nieko neišėjo padaryti. O dabar tvarkingai, nors ir nežinau išsidėstymo, sunku iškart pasakyti, – kardinaliai skirtingus savo plaukimus Dohoje bandė palyginti D. Rapšys. – Svarbiausia atsistatyti, gerai pavalgyti, išsimiegoti. Rytoj reiks dar greičiau lėkti.“

200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finalas vyks antradienį 18 val. 2 min. Lietuvos laiku.

Priminsime, kad rytinėse varžybose taip pat plaukė Rūta Meilutytė (100 m krūtine – 17 vieta – 1 min. 7,79 sek.) ir Erikas Grigaitis (100 m nugara – 29 vieta – 55,48 sek.).

Atrankos plaukimų Dohoje pradžia – nuo 8.30 val. (transliacija internetu – eurovisionsport.com), o pusfinalių ir finalų – nuo 18 val. (Lietuvos laiku).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS