D. Zubrus stebėjosi tvarkaraščiu | Diena.lt

D. ZUBRUS STEBĖJOSI TVARKARAŠČIU

  • 0

Lietuvos ledo ritulio rinktinei ketvirtadienį nepavyko iškovoti pirmųjų taškų pasaulio ledo ritulio čempionate. Pirmąsias savo rungtynes su vengrais šiose pirmenybėse sužaidęs Tadas Kumeliauskas po mačo tvirtino, jog varžovai rungtynėse itin nedominavo, bet pora klaidų lėmė jiems suteiktą persvarą, kurios panaikinti nebepavyko.

„Išėjome ant ledo ir visi stengėmės. Manau, kad vengrai tikrai pilnai nedominavo rungtynėse – ritulį kontroliavome ir mes. Galbūt jie tai darė tik šiek tiek dažniau. Padarėme porą klaidų, puolėjai nespėjo grįžti ir jie įmušė du įvarčius. Po to jau nepavyko sugrįžti į rungtynes“, - apie rungtynes kalbėjo puolėjas.

Nors T. Kumeliauskui tai buvo pirmasis mačas šių pirmenybių metu, jis pelnė įvartį, o po mačo kalbėdamas apie savo savijautą jis pripažino, jog kontrolinėse rungtynėse gautas Lenkijos rinktinės nario smūgis alkūne jaučiamas iki šiol.

„Po šešių dienų gulėjimo lovoje, žinoma, žaisti nelengva. Bet stengiausi, dariau ką galėjau. Aišku, dar iki pilnai geros savijautos tikrai trūksta, bet yra kaip yra.“

Po pralaimėjimo rinktinės kapitono Dainiaus Zubraus teigimu, rinktinei šiandien labiausiai trūko poilsio: vakar mūsų šalies rinktinė žaidė vakarines rungtynes, o vengrams tai buvo poilsio diena.

„Tikriausiai šiandien pritrūko visko po truputį – ir jėgų, ir patirties, ir visko kito. Tai ypač jautėsi rungtynių pradžioje. Nežinau kas sudarė tokį grafiką, kad mes žaidėme vakar vakare, o mūsų varžovai ilsėjosi ir ant ledo išėjo šviežiai pasiruošę ir atrodė geriau. Yra kaip yra, dabar pailsėsime ir ruošimės sekančiomis rungtynėmis.

Treneris sakė, kad rungtynes jie pradeda greitai, tačiau jie už mus buvo šviežesni. Vakar jie nežaidė, o mums teko žaisti vakare ir tas tikriausiai ant ledo matėsi. Dabar mums belieka pasižiūrėti kokias klaidas padarėme šiose rungtynėse ir kas lėmė, kad jie pelnė daugiau įvarčių nei mes norėtume praleisti. Nieko tokio: esame jauna komanda, kuri renkasi patirtį ir mokomės kaip žaisti šiame lygyje. Visos šios rungtynės mūsų jaunimui yra į naudą“, - po mačo kalbėjo D. Zubrus.

Puolėjo teigimu, pirmajame kėlinyje rinktinė turėjo progų pasižymėti žaisdami daugumoje, o įvartis galėjo pakeisti rungtynes.

„Atakuoti žinoma bandėme – kodėl to nedaryti. Vis tiek stengėmės laimėti rungtynes ir kitaip to nepadarysi. Turėjome galimybių daugumoje, kurių neišnaudojome, galbūt jas išnaudojus viskas būtų buvę kitaip.“

Rytoj nacionalinei rinktinei poilsio diena, o šeštadienį ir sekmadienį rinktinės laukia paskutinės dvi akistatos su Korėjos ir Slovėnijos rinktinėmis. Net ir po trijų pralaimėjimų Lietuvos rinktinė vis dar laiko viską savo rankose, o D. Zubraus teigimu, pergales medžiosime jau šių mačų metu.

„Mums liko dvi rungtynes per dvi dienas. Reikia pailsėti ir ruoštis iš pradžių korėjai, o paskui slovėnams. Reikia ieškoti pergalės – dabar visos mintys apie Korėją.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS