Dėl skandalingo bučinio – nepasitenkinimo banga ir protesto akcijos | Diena.lt

DĖL SKANDALINGO BUČINIO – NEPASITENKINIMO BANGA IR PROTESTO AKCIJOS

  • 6

Po iškovoto aukso pasaulio moterų čempionate į lūpas žaidėjoms įsisiurbusiam federacijos prezidentui ne tik pradėtas tyrimas, tačiau ir reikalaujama kuo greičiau trauktis iš pareigų. Pasak profesionalių atlečių, su tokiais netinkamais poelgiais tenka susidurti nuolatos. Apie dėl incidento Ispanijoje kilusią sumaištį pasakota LNK reportaže.

Prieš daugiau nei savaitę pasibaigęs pasaulio moterų futbolo čempionatas toliau kelia aistras auksą iškovojusioje Ispanijoje. Savo žaidėjas sveikindamas Ispanijos futbolo federacijos (RFEF) prezidentas Luisas Rubialesas bent kelis kartus ne visai padoriai jas pabučiavo.

Labiausiai visuomenę papiktino L. Rubialeso bučinys futbolininkei Jennifer Hermoso. Dėl to susirinkę RFEF regiono vadovai nusprendė pareikalauti prezidento pasitraukimo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Visuomenė jau pasisakė, ir manau, kad L. Rubialesas ir kita vadovybė nebegali vadovauti organizacijai. Federacija jiems nepriklauso, federacija priklauso Ispanijos futbolui“, – tvirtino Ispanijos moterų futbolo lygos vadovas Pedro Malabia.

Kiek anksčiau Ispanijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl galimos seksualinės prievartos, o L. Rubialesas, kurio pareigos šiuo metu suspenduotos, ruošiasi savo garbę ginti teisiniu būdu.

„Pirmiausia šitą situaciją reikia vertinti per žmogaus autonomijos prizmę. Aš tai vertinčiau, kaip seksualinio priekabiavimo išraišką, kaip tokią tam tikrą nepagarbą, kai tu nemąstai, negalvoji, kokioje tu pozicijoje esi“, – pakomentavo įvykį ir Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė.

Ispanijos sostinėje, Madride, keli šimtai žmonių surengė protestą, reikalaudami L. Rubialeso pasitraukimo iš pareigų. Federacijos prezidento poelgį sukritikavo ir garsūs Ispanijos futbolo vardai – Ikeras Casillasas ir Andresas Iniesta.

„Tai, kas nutiko Jennifer, nebuvo pavienis atvejis. Tai nutinka ir kitose sporto šakose ar gyvenimiškose situacijose, todėl mūsų palaikymas – būtinas“, – savo požiūrį išreiškė viena protestuotojų.

Pasak profesionalių sportininkių, tokių nemalonių incidentų ką nors laimėjus pasitaiko dažnai. Ypač bučinių, kurių visai nesinori. Tačiau euforijos akimirką ne visada ir spėjama suvokti, kas nutinka.

Aš tai vertinčiau, kaip seksualinio priekabiavimo išraišką, kaip tokią tam tikrą nepagarbą.

„Džiaugsmas, mintys kitur, ir atrodo, kad tu jų nepastebi. Net per nuotraukas kartais vėliau žiūri ir susimąstai, o kodėl tie vyrai čia bučiuot lenda? Tada, kaip sakau, tokie dvigubi standartai – niekas nebučiuoja vyrų, kai jiems kabina medalį“, – pasisakė paplūdimio tinklininkė, tinklaraštininkė Vytenė Beleckė.

Vytenė pripažįsta, kad, pavyzdžiui, paplūdimio tinklinis – neretai laikomas seksualiu sportu dėl naudojamų aprangų, tad ne kartą aikštelėje yra tekę išgirsti ir įžeidžiančių replikų.

„Tai yra uniforma. Tų replikų visada yra ir galbūt, aš iš asmeninės patirties sakysiu, aš jas girdėdavau ar jausdavau tuo metu, kai būdavau jaunesnė“, – sakė sportininkė.

Šiuo metu 81 Ispanijos žaidėja, įskaitant J. Hermoso, streikuoja reikalaudamos pokyčių federacijos vadovybėje, taip pat pranešama, kad L. Rubialeso motina paskelbė bado streiką, kad apgintų savo sūnų. Ji užsidarė bažnyčioje ir prašo J. Hermoso pasakyti tiesą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

As

Durmiu lsivas.bet uztat per varzybas per uzpakaliukus zaidejos gali pliaukseti ir cia jokio seksizmo ?

Va taip

Jo geriau varskini ant dančio,zapadlo buciuoti.

Pakrante

Kokia tragedija,šakės ,būtų geriau į pilvuką pabuciaves !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS