Dvi Lietuvos regbio-7 rinktinės išvyksta į Europos čempionatus, vaikinai – elite | Diena.lt

DVI LIETUVOS REGBIO-7 RINKTINĖS IŠVYKSTA Į EUROPOS ČEMPIONATUS, VAIKINAI – ELITE

  • 0

Savaitgalį Lenkijoje vyks Europos jaunimo (iki 18 metų) regbio-7 čempionatai, kuriuose bus galima išvysti Lietuvos vaikinų ir merginų komandas.

Edmundo Ščavinsko ir Audriaus Stonio treniruojama Lietuvos jaunimo vaikinų komanda vėl kausis elitiniame divizione su stipriausiomis Senojo žemyno komandomis.

Į pirmą treniruočių stovyklą susirinko 40 jaunuolių. Vėliau buvo atrinkti 24 žaidėjai, po to – 14. Galutiniame etape paaiškėjo galutinis dvyliktukas.

„Pasiruošimą turėjome gerą. Gana anksti pradėjome treniruotis. Vaikinai sužaidė nemažai draugiškų rungtynių, dalyvavo Lietuvos čempionate, „Šiauliai Sevens“ turnyre. Taigi, žaidybinės praktikos turime nemažai. Paskutines dvi savaites jau dirbome intensyviau, turėdami po dvi treniruotes per dieną. Turėjome jau generalinę treniruotę ir vaizdas joje mane džiugino“, - pasakojo E. Ščavinskas.

Turnyrą šeštadienį lietuviai pradės akistata su Čekijos komanda. Vėliau A grupėje lauks susitikimai su čempionato favorite Prancūzija bei Izraeliu.

„Sunku vertinti varžovus. Pagal pavadinimus, grupė yra visai gera. Visgi jaunimo grupėje pajėgumą prognozuoti labai sunku. Kasmet visose šalyse atsiranda vis kita karta ir jos būna skirtingo lygio. Žinome, kad prancūzai eilę metų yra vieni favoritų. Visgi žiūrime į savo puolimą, turime greitą komandą ir mėginsime įkąsti ne vienai rinktinei“, - kalbėjo E. Ščavinskas.

B grupėje žais Ispanija, Vokietija, Airija ir Ukraina, C – Belgija, Lenkija, Portugalija bei Rumunija.

Antras merginų bandymas

Vytaro Bloškio treniruojama Lietuvos jaunimo merginų regbio-7 rinktinė varžysis Europos čempionato „Trophy“ divizione. Šios amžiaus grupės Lietuvos nacionalinė merginų komanda suburta antrą kartą. Debiutas įvyko prieš metus.

„Laiko pritrūko, bet patogu buvo tai, kad jau prasidėjo vasara ir galėjome patogiai treniruotis negalvojant apie mokslus. O kaip pavyko pasiruošti, parodys čempionatas“, – sakė V. Bloškys.

Lietuvos jaunimo merginų rinktinė savo pasirodymą pradės jau penktadienį. A grupėje mūsiškės žais su Lenkijos ir Latvijos komandomis. Praėjusiais metais Lietuvos merginos pergalių neiškovojo, todėl V. Bloškys tikisi, kad šiemet pavyks Europos čempionate pasiekti istorinę pergalę.

„Pernai apmaudžiai paleidome keletą rungtynių, todėl šiemet būtų smagu pasiekti pergales ir pagerinti poziciją. Stengsimės kažką aplenkti, - pasakojo V. Bloškys. – Džiugu tai, kad šiemet turime pakankamai žaidėjų. Dar keletas regbininkių negalėjo dalyvauti atrankoje dėl asmeninių priežasčių. Su jomis būtų iškilęs galvosūkis, kurias regbininkes „atkabinti“. Šiemet mūsų stiprioji pusė turėtų būti komandinis žaidimas, o ne individualūs pasirodymai.“

„Trophy“ diviziono B grupėje varžysis Vokietija, Švedija bei Rumunija, C grupėje – Vengrija, Turkija bei Andora.

GALERIJA

  • Dvi Lietuvos regbio-7 rinktinės išvyksta į Europos čempionatus, vaikinai – elite
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS