Dziudo kovotojų laukia aštuoni tatamiai | Diena.lt

DZIUDO KOVOTOJŲ LAUKIA AŠTUONI TATAMIAI

„Mūsų turnyras kai kuriems sportininkams tapo kelio pradžia į didžiąsias varžybas“, – sakė dziudo klubo „Budoka“ įkūrėjas, olimpietis Karolis Bauža.

Tarp svečių – kartvelai

Rytoj Jonavos sporto arenoje vyks jau ketvirtas tarptautinis „Budoka“ dziudo turnyras.

Jame jėgas išmėgins mergaitės ir berniukai (iki 10, 12, 14 ir 16 metų) iš Lietuvos, Lenkijos, Sakartvelo, Estijos, Latvijos, Norvegijos, Ukrainos, Belgijos klubų.

„Tokio amžiaus sportininkai varžybų nestokoja, tad ir mes konkuruojame su kitų šalių organizatoriais. Džiugu, kad jau pelnėme gerą vardą, todėl kasmet pas mus atvyksta vis stipresnės svečių komandos“, – teigė K. Bauža.

Naujas iššūkis

Anot pašnekovo, šiemet mūsų šalį reprezentuos beveik 100 „Budoka“ auklėtinių, taip pat jaunieji dziudo kovotojai iš kitų Kauno klubų ir Vilniaus, Panevėžio, Alytaus, Jonavos, Elektrėnų, Kėdainių, Ukmergės, Kaišiadorių, Šilutės, Trakų, Biržų.

A. Navickaitės-Balčienės nuotr.

Sportininkai varžysis ant aštuonių tatamių.

„Iki šiol kovas rengdavome ant šešių tatamių, tačiau, atsižvelgę į vis didėjantį dalyvių skaičių, nusprendėme išplėsti erdvę. Tai tam tikras naujas iššūkis, nes, be kita ko, prireiks ir daugiau teisėjų. Džiugu, kad atvyks kolegų arbitrų ir iš užsienio“, – sakė K. Bauža.

Balandžio 7-ąją Jonavos sporto arenoje turnyro dalyviams bus surengta treniruočių stovykla.

Pelnėme gerą vardą, todėl pas mus iš svetur atvyksta vis stipresnių varžovų.

Karjeros laiptais – aukštyn

Pirmas „Budoka“ turnyras sulaukė per 700 dalyvių, 2021-aisiais – per 850, o ketvirtojo priešpaskutinę registracijos dieną buvo pateikta daugiau nei 780 paraiškų.

„Tai, kad mūsų iniciatyva pasiteisino su kaupu, liudija praeityje šiame turnyre dalyvavusių merginų ir vaikinų tolesnė karjera. Europos jaunių dziudo taurės varžybose sėkmingai žygiuoja Ugnė Skėrytė, jau iškovojusi visų spalvų medalius, tarptautinėse kovose vis užtikrinčiau pasirodo Danas Vagulis, Dangiras Mikonis, Martas Balsevičius, kiti mūsų trenerių auklėtiniai. Trofėjų kolekciją pildo ir Lietuvos čempionatų medaliai“, – džiaugėsi K. Bauža.

GALERIJA

  • Dziudo kovotojų laukia aštuoni tatamiai
A. Navickaitės-Balčienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS