Kelionės nuotykiai dziudo rinktinės lyderės nesustabdė | Diena.lt

KELIONĖS NUOTYKIAI DZIUDO RINKTINĖS LYDERĖS NESUSTABDĖ

Lietuvos dziudo rinktinės lyderė Sandra Jablonskytė atidarė tarptautinių pergalių 2021-aisiais sąskaitą. 28-erių lietuvė Tel Avive „Grad Slam“ serijos varžybose įveikė pajėgią varžovę iš Lenkijos ir pelnė 160 olimpinio reitingo taškų, pakildama ir bendroje klasifikacijoje, o pagal Europos kvotas užimdama 7-ąją vietą iš 12-os.

Izraelyje svorio kategorijos per 78 kg pirmojoje kovoje S. Jablonskytė aiškia persvara pranoko Paulą Kulagą, kuriai prieš porą metų varžybose Australijoje buvo nusileidusi. Pasak sportininkės, nors praeityje varžovė ją buvo nuskriaudusi, šįkart kova nebuvo sunki.

„Varžyboms Tel Avive sąžiningai ruošiausi. Su rinktinės treneriu Eduardu Techovu dvi savaites dalyvavau treniruočių stovykloje Sakartvele. Pasiekiau gerą sportinę formą, todėl ir pavyko atsidaryti pergalių sąskaitą. Man tai labai svarbu psichologiškai, nes suteikia daugiau pasitikėjimo savo jėgomis“, - teigė atletė.

160 taškų reitingo taškų ją pasaulinėje klasifikacijoje iš 34-osios vietos pakylėjo į 30-ąją. Tai dar negarantuoja patekimo į Tokijo olimpines žaidynes, bet sutvirtina lietuvės pozicijas.

Tel Avive kovotoja buvo arti ir antrosios pergalės, tačiau teisėjų sprendimu nusileido Izraelio atstovei Raz Hershko. Mūsiškės žodžiais, atkakliose grumtynėse nei viena sportininkė neturėjo pranašumo, abi buvo gavusios po kelis įspėjimus. Galiausiai teisėjai priėmė šeimininkų atstovei palankų sprendimą, nors jokių rezultatyvių veiksmų ši neatliko.

„Atvirai sakant, buvo skaudu. Abi pasirodėme vienodai, tačiau teisėjai priėmė tokį sprendimą. Matyt, kovodama su varžybų šeimininke turi būti visa galva geresne, jei nenori, kad pergalę atiduotų jai“, - svarstė lietuvė.

Vis dėlto S. Jablonskytė džiaugėsi, kad apskritai galėjo žengti ant tatamio, nes drauge su ja keliavę keli portininkai tokios galimybės apmaudžiai neteko. Pasirodo, lietuvė iš Tbilisio į Izraelį ketino skristi įprastiniu reisu, tačiau dėl COVID-19 apribojimų skrydis buvo atšauktas. Laimei, dalyviams buvo organizuotas užsakomasis skrydis, leidęs pasiekti Tel Avivą per Stambulą. Nors ir ne itin patogiai, 14 val. pralaukusi Stambulo oro uoste, kaunietė Izraelį pasiekė. Tačiau tuo nuotykiai nesibaigė. Viešbutyje ji sulaukė organizatorių skambučio dėl būtinybės izoliuotis viešbutyje, nes lėktuve sėdėjo greta koronavirusu infekuoto žmogaus. Tai būtų reiškę prarastą šansą sudalyvauti turnyre. Vis dėlto vėliau paaiškėjo, kad lietuvė sėdėjo saugiu atstumu, tuo tarpu keli Graikijos bei kitų šalių sportininkai turėjo tiesioginį kontaktą su sirgusiuoju, todėl jiems, nepaisant neigiamų testų, buvo uždrausta startuoti turnyre.

Šią savaitę grįžusi į Tbilisį S. Jablonskytė tęs treniruočių procesą, o iš ten kitą savaitę išvyks į Taškentą, kur kovo 3 d. vyks Uzbekijos „Grand Slam“ turnyras, kuriame taip pat bus medžiojami olimpinio reitingo taškai.

GALERIJA

  • Kelionės nuotykiai dziudo rinktinės lyderės nesustabdė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS