E. Riabko po starto F-2 vandens formulių čempionate: klysti jau nebegalime | Diena.lt

E. RIABKO PO STARTO F-2 VANDENS FORMULIŲ ČEMPIONATE: KLYSTI JAU NEBEGALIME

„Dabar klysti jau nebegalime”, – sako vienintelis Lietuvos atstovas pasaulio F-2 vandens formulių čempionate Edgaras Riabko. Savaitgalį Kaune startavęs pasaulio čempionatas kauniečiui nesusiklostė taip, kaip jis norėjo, tačiau E. Riabko jau žiūri į priekį – artėja Europos čempionatas, kuriam pasiruošimas jau pradėtas.

Pirmajame pasaulio čempionato etape E. Riabko su virtine problemų susidūrė dar net neprasidėjus lenktynėms.

„Nuotaikos tikrai nėra pačios geriausios“, – neslėpė kaunietis.

Modifikuotą variklį „F-2 Hegelmann-LT“ komanda gavo tik penktadienį. Pradžioje viskas klostėsi neblogai, tačiau po pirmos darbo valandos variklis prarado apsukas. Tuomet komanda sumontavo nemodifikuotą senąjį variklį, tačiau tai problemų neišsprendė – apsukos ir toliau nekilo.

„Iš pradžių pavyko sureguliuoti laivo balansą – gerinau kiekvieną ratą po pusę sekundės, tačiau netrukus staiga krito apsukos. Ieškojome priežasties, bet neradome. Dėjome kitą variklį, tačiau net ir tai problemos neišsprendė. Manome, kad problema bus elektros laidų arba kuro sistema. Dabar viską ardysime ir keisime. Matyt, problema yra pačiame laive, o ne varikliuose“, – sakė E. Riabko.

Dėl techninių problemų Lietuvos pilotas nepateko į pagrindines varžybas. Kauno etapą po dramatiškos kovos laimėjo JAE pilotas Rashedas Al Qemzi. Antras liko Švedijos pilotas Danielis Segenmarkas. Bronzą iškovojo Nyderlandų atstovas Ferdinandas Zandbergenas.

Didžiąją dalį lenktynių pirmavęs vokietis Stefanas Haginas susidūrė su techninėmis problemomis ir finišo nepasiekė. Pirmas finišavo Thobias Munthe-Kaasas, tačiau norvegas buvo nubaustas vieno rato bauda dėl bujos kliudymo. Beje, S. Hagino formulei lūžo reduktorius ir Kauno mariose vokietis pametė savo sraigtą. Jis buvo rastas jau po lenktynių – narai mariose sraigto ieškojo kone penkias valandas ir galiausiai rado puspenkto metro gylyje. Sraigtas bus grąžintas Vokietijos lenktynininkui.

Tuo tarpu E. Riabko jau žiūri į kitus čempionato etapus. „Reikia susitaikyti ir ruoštis kitoms lenktynėms. Laukia dar keturi etapai. Visiems per tuos etapus nepasiseka, o mes tai jau išnaudojome – turime nulį taškų ir daugiau klysti nebegalime. Dabar reikia lipti ant podiumo. Nosies nenukabiname, dirbame ir ruošiamės“, – sako E. Riabko.

Iki kito pasaulio čempionato etapo lieka mėnuo – antrasis etapas rugpjūčio pradžioje vyks Norvegijoje, o dabar stipriausi pilotai koncentruojasi Europos čempionatui.

Zarasuose Senojo žemyno čempionatas vyks jau liepos 20-21 dienomis.

„Manau, Zarasuose pamatysime savo tikrąjį pajėgumą, nes Kaune nespėjome parodyti viso savo potencialo“, – sakė E. Riabko.

Į Zarasus atvyks visi geriausi Europos pilotai, o E. Riabko gins pernai iškovotą nugalėtojo titulą.

„Laukia ketverios lenktynės, todėl veiksmo bus tikrai labai daug“, – sakė E. Riabko.

Kartu su F-2 Europos čempionatu vyks ir gliserių Europos čempionato antrasis etapas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS