E. Stanionis žengtų ir į olimpinį ringą | Diena.lt

E. STANIONIS ŽENGTŲ IR Į OLIMPINĮ RINGĄ

„Originalų čempiono diržą atgabenti į Lietuvą pažadėjo pats Gilberto Mendoza“, – patvirtino pasaulio profesionalų bokso čempionas Eimantas Stanionis.

Sunkiausia dvikova

27-erių metų kaunietis E.Stanionis balandžio 16-ąją Teksaso valstijoje (JAV), Arlingtone, „AT&T“ arenos ringe per 12 raundų nugalėjo dagestaniečių kilmės Rusijos atstovą 28-erių Radžabą Butajevą.

Lietuvis iškovojo Pasaulio bokso asociacijos (WBA) pusvidutinio svorio kategorijos reguliaraus pasaulio čempiono titulą.

„Tai buvo kol kas sunkiausia mano dvikova. R.Butajevas – stiprus priešininkas, labai gerai pasiruošė, tad mūsų kova buvo aukšto lygio, – vakar teigė E.Stanionis. – Labai norėjau laimėti, buvau pasirengęs viską atiduoti už Lietuvą.“

Lietuvos boksininkui padėjo specialiai į JAV atvykęs jo ilgametis treneris Vidas Bružas.

„Tikėjau pergale gal net labiau nei Eimantas. Jau pirmą raundą buvo akivaizdu, kad viskas turėtų gerai baigtis, jeigu tik neatsitiks ko nors nenumatyta – prakirs antakį ar sustabdys rankos lūžis, kitokia trauma. Eimantas buvo pranašesnis greičiu, taktine mąstysena. Be to, jį į priekį vedė ypatinga motyvacija“, – kalbėjo V.Bružas.

Tikėjau pergale gal net labiau nei Eimantas. Jau pirmą raundą buvo akivaizdu, kad viskas turėtų gerai baigtis.

Planas nepasiteisino

„Radžabas galėjo pasirodyti geriau, tačiau ne visada pavyksta realizuoti tai, ką suplanuoji“, – iškart po nesėkmės Arlingtone pareiškė R.Butajevo vadybininkas Vadimas Kornilovas.

Anot Rusijos kovotojo ekspertų, dagestanietis nesiėmė iniciatyvos ir tuo sumaniai naudojosi E.Stanionis.

Reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Lietuvis – tvirtas, kantrus, pasižymintis itin greitais, stipriais smūgiais, kurie puikiai pasiteisina artimoje kovoje. R.Butajevui parankesnė – vidutinė ar tolėlesnė distancija, tačiau jis kažkodėl per retai pasirinkdavo tokią poziciją“, – svarstė specialistai.

Uždarbis – paslaptis

Pasaulio čempiono diržas, kurį šiuo metu turi E.Stanionis, – ne originalus: būtent jam skirtąjį turėtų atgabenti WBA prezidentas G.Mendoza.

„Lauksime jo gegužės pabaigoje ar birželio pradžioje, – sakė E.Stanionis. – Ant to diržo bus išgraviruotas mano veidas ir data, kada šį trofėjų iškovojau.“

Boksininkas neatskleidė, kokio dydžio uždarbis už pergalę prieš R.Butajevą papildys jo sąskaitą.

„Neturiu teisės skelbti, nes informacija – konfidenciali, tai apibrėžta kovos sutartyje“, – tvirtino E.Stanionis.

Iniciatyva: E.Stanionis diktavo R.Butajevui savo sąlygas. / R. Hafey nuotr.

Kitas iššūkis – rudenį

Kitas galimas E.Stanionio varžovas – WBA absoliutaus čempiono ir Pasaulio bokso tarybos (WBC), ir Tarptautinės bokso federacijos (IBF) čempiono diržų šeimininkas 32-ejų amerikietis Errolas Spence'as.

„Manau, derybos su E.Spence'o atstovais prasidės maždaug po mėnesio ar dviejų. Jeigu viskas klostysis sklandžiai, tikėtina, kad susikautume jau šį rudenį – spalį ar lapkritį“, – teigė kaunietis.

„Gali būti, kad E.Spence'as ar kuri nors kita žvaigždė vengs kovos su Eimantu, jiems – didelė rizika, – prognozavo V.Bružas. – Be to, profesionalų bokso kovų organizavimas – permainingas procesas, kartais situacija pasikeičia ne per savaitę, bet per kelias dienas. Pokyčių ir nežinomybės – daug, sunku nuosekliai ruoštis kovoms, tai papildomai vargina sportininkus.“

E.Stanionis patvirtino neatsisakęs planų siekti kelialapio į 2024-ųjų Paryžiaus olimpiadą.

„Man didžiausia garbė atstovauti Lietuvai, ypač – olimpinėse žaidynėse“, – pabrėžė pasaulio čempionas.

GALERIJA

  • Iniciatyva: E.Stanionis diktavo R.Butajevui savo sąlygas.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ernestas.

Melas. Nato. Velnio įžvalgų branduoliai turėtų turėti tarpusavio ryšį ir labiau būtų saugūs, sunkiau iššifruojami, kolonizavimą krašto svetimtaučiais, trėmimus, įkalinimus ir kiti, propogavimas ir karo kurstymas. Lietuvos Respublikos išdavikai išpažįstantys Velnią veikė tik Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS