Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate Lietuvos sportininkai gerino rekordus | Diena.lt

EUROPOS JAUNIMO LENGVOSIOS ATLETIKOS ČEMPIONATE LIETUVOS SPORTININKAI GERINO REKORDUS

  • 1

Jeruzalėje (Izraelis) įvykusiame Europos jaunimo (iki 20 metų) lengvosios atletikos čempionate į geriausiųjų dešimtukus pateko penki Lietuvos sportininkai, tarp jų – sidabrą iškovojusi Rugilė Miklyčiūtė.

Tikisi vykti į Peru

Ritos Sadzevičienės treniruojama R. Miklyčiūtė šuolių su kartimi finale įveikė 4,15 m aukštį, pagerino net keturių amžiaus grupių (suaugusiųjų, jaunimo, 19-mečių ir 18-mečių) Lietuvos rekordus ir užėmė antrą vietą.

„Tokio rezultato tikrai nesitikėjau, – kalbėjo Europos vicečempionė. – Stengiuosi negalvoti apie rekordus, viskas susiklosto natūraliai, dedant daug pastangų ir darbo per treniruotes. Šį sezoną patyriau ir sėkmių, ir nesėkmių, todėl džiaugiuosi, kad pabaigtuvės – su medaliu.“

Aukso medalį iškovojo švedė Sara Winberg (4,25 m), o italei Great Nnachi (4,15 m) taip pat įteiktas sidabras.

R. Miklyčiūtė viliasi, kad startuos ir pasaulio jaunimo (iki 20 metų) lengvosios atletikos čempionate, kuris kitąmet vyks Limoje (Peru).

Startas: L. Sutkus (kairėje) pagerino 400 m bėgimo Lietuvos jaunimo ir 19-mečių rekordus. / gettyimages.com nuotr.

Padėkojo treneriams

Linos Kaveckienės ir Marto Skrabulio treniruojamas sprinteris Lukas Sutkus 400 m nubėgo per 46,36 sek., pagerino Lietuvos jaunimo ir 19-mečių rekordus ir užėmė ketvirtą vietą.

„Treneriai ir aš į finalo startą žvelgėme kaip į paskutinį sezono bėgimą, kuriuo belieka pasimėgauti, nes visi lūkesčiai jau buvo viršyti su kaupu. Ketvirtą vietą, nors ir su tam tikru kartėliu, vertinu kaip motyvaciją tobulėti ir džiaugiuosi, kad galiu pakovoti su lyderiaujančiais bėgikais Europoje“, – sakė Lukas, kuriam iki medalio pritrūko vos 0,05 sek.

Medalius išsidalijo danas Jonas Gunnleivssonas Isaksenas (45,86 sek.), britas Charlie’s Carvellas (46,08 sek.) ir lenkas Maksymilianas Szwedas (46,31 sek.).

Šią vasarą pirmą kartą Lietuvos čempionu tapęs L. Sutkus patenkintas sezono rezultatais.

„Nemaniau, kad pavyks taip progresuoti. Treneriai manyje matė tai, ko aš pats neįžvelgiau, esu jiems labai dėkingas“, – sakė iš Telšių kilęs sportininkas, tapęs Vilniaus universiteto (VU) studentu.

Latvės dublis

Ieties metikė Orinta Navikaitė užėmė penktą vietą (49,88 m), sprinteris Adas Dambrauskas – septintą (100 m – 10,48 sek., pagerino Lietuvos jaunimo, 19-mečių ir 18-mečių rekordus), ėjikė Justė Perveneckaitė – dešimtą (10 000 m – 48 min. 59,38 sek., pagerino Lietuvos 17-mečių rekordą).

Sėkmingiausiai pasirodė Vokietijos dvidešimtmečiai, iškovoję 8 aukso, 8 sidabro ir 7 bronzos medalius. Penki Europos čempionai – iš Švedijos, trys – iš Čekijos.

Latvijai abu aukso medalius pelnė stajerė Agatė Caunė (3 000 m – 8 min. 53,20 sek. ir 5 000 m – 15 min. 03,85 sek.).

Estijos atstovas Viktoras Morozovas laimėjo trišuolio varžybas (16,45 m), o Elisabetha Pihela tapo šuolių į aukštį vicečempione (1,88 m).

Kitas Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionatas numatytas 2025 m. rugpjūčio 7–10 d. Tamperėje (Suomija).

GALERIJA

  • Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate Lietuvos sportininkai gerino rekordus
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tadas ukrainos laikrascio redakcijai.

isiziurekite i nuotrauka, nes pamirsote kaip atrodo Lietuvos veliava.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS