Finaliniame ketverte laukia sunkiai prognozuojamos rankininkų kovos | Diena.lt

FINALINIAME KETVERTE LAUKIA SUNKIAI PROGNOZUOJAMOS RANKININKŲ KOVOS

  • 1

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje šeštadienį prasideda Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalinis ketvertas. Dėl „7Bet LRF taurės“ kovos keturi vyrų ir keturi moterų klubai.

Moterų turnyro pusfinalyje burtai suvedė praėjusių metų taurės turnyro finalininkes. Titulą ginanti Kauno rajono „CASCADA – HC Garliava“ dėl vietos finale kovos su Kauno „ACME-Žalgiriu“. Kitame pusfinalyje po trejų metų pertraukos taurę siekiančios susigrąžinti Vilniaus „Eglės“ rankininkės susitiks su turnyro šeimininke Klaipėdos „Viesulo SC – Dragūno“ komanda.

„Laukia visiškai nenuspėjamas finalinis ketvertas. Šis sezonas yra labiausiai intriguojantis ir mažiausiai nuspėjamas per pastaruosius 4-5 metus. Lietuvos čempionate rungtyniauja 8 komandos ir konkurencija tikrai didesnė negu buvo anksčiau. Turėdavome 2 lyderiaujančias komandas, o dabar čempionate pirmaujančias keturias komandas skiria vos 2 taškai. Daug priklausys nuo to, kokią sportinę formą bus pasiekusi kiekviena komanda būtent šiuo metu. Kai kurios komandos turėjo problemų dėl koronaviruso ir sugriuvo jų varžybų tvarkaraštis. Neaišku, ar tai neišmuš jų iš varžybų ritmo“, – teigia Lietuvos moterų rinktinę ir „Eglės“ komandą treniruojantis Karolis Kaladinskas.

Vyrų turnyre praėjusių metų taurės laimėtojai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pusfinalyje susitiks su Vilniaus „Amber“. Kitame pusfinalyje kovos Lietuvos čempionė Vilniaus „Šviesa“ ir tituluočiausias šalies klubas Kauno „Granitas-Karys“.

„Taurė yra labai svarbus trofėjus ir finaliniame ketverte papildomos motyvacijos nereikia. Galbūt varžovė „Šviesa“ yra labiau verta pusfinalio favoritės vardo, nes turi daugiau rotacijos rankininkų. Be to, jie bus pikti ant mūsų ir sieks revanšo, nes sezono pradžioje tarpusavio rungtynėse išplėšėme pergalę minimaliu skirtumu. Bet pusfinalyje vyks tik vienos rungtynės, todėl favoritą labai sunku įvardinti. Šį sezoną labai išsilygino komandų lygis. Tai rodo ir turnyrinė lentelė. Laukia nenuspėjamos kovos“, – sako „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

„Mūsų varžovai „Granito“ rankininkai šiuo metu yra puikios sportinės formos ir Baltijos lygoje iškovojo keturias pergales iš eilės. „Granitas“ visada garsėjo gera gynyba, turi gerą vartininką ir yra kietas riešutas visoms komandoms. Mūsų vienas pranašumų yra ilgesnis žaidėjų suolelis ir tai bandysime išnaudoti. Stengsimės greitinti žaidimą, rengti greitas kontratakas ir sieksim lengvų įvarčių. Nes jeigu įsivelsime į stumdymąsi, tai bus jau varžovams parankus žaidimas. „Granito“ treneris yra buvęs gynėjas, todėl ir komandos žaidimo akcentai sudėti gynyboje“, – tvirtina „Šviesos“ treneris Raimondas Maldžius.

Žiūrovai finalinio ketverto rungtynes „Švyturio“ arenoje galės stebėti nemokamai.

„7Bet LRF taurės“ finalinio ketverto tvarkaraštis:

Vasario 26 d. (šeštadienis)

13:00 Kauno „ACME – Žalgiris“ – Kauno rajono „CASCADA – HC Garliava“

15:00 Klaipėdos „Viesulas SC – Dragūnas“ – Vilniaus „Eglė“

17:00 Kauno „Granitas – Karys“ – Vilniaus „Šviesa“

19:00 Klaipėdos „Dragūnas“ – Vilniaus „Amber“

Vasario 27 d. (sekmadienis)

13:00 moterų turnyro finalas

15:30 vyrų turnyro finalas

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Siaip

Galetu damos bent stringus po triusikais uzsideti.dabar triusikai i rava sulinde.nors...man patinka

SUSIJUSIOS NAUJIENOS