G. Jakštas sureagavo į Čiuožimo federacijos kaltinimus ministerijai: man tai atrodo komiška | Diena.lt

G. JAKŠTAS SUREAGAVO Į ČIUOŽIMO FEDERACIJOS KALTINIMUS MINISTERIJAI: MAN TAI ATRODO KOMIŠKA

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis sukritikavo švietimo, mokslo ir sporto ministrą Gintautą Jakštą, kad šis pasmerkė galimo priekabiavimo skandalą, tačiau pats neatvyko į Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusį Europos dailiojo čiuožimo čempionatą. Tačiau ministras tikina kvietimo į šį renginį negavęs.

„Jokio kreipimosi nesame sulaukę iš federacijos. Aš esu federacijas visas kartu ne vienu klausimu kvietęs, tačiau iš šios federacijos jokio skambučio, kvietimo ar prašymo dėl lėšų nesu sulaukęs“, – antradienį žurnalistams komentavo G. Jakštas.

„Mačiau kaltina, kad neįteikinėjau prizų, tai labai atrodytų įdomu, ateiti įteikinėti prizus, kai nesi kviestas. Tai iš jų pusės nebuvo nieko – jokių kvietimų, raginimų ar prašymų ar pageidavimų į mūsų pusę“, – teigė ministras komentuodamas Lietuvos čiuožimo federacijos prezidento Vytauto Jasučio išsakytus teiginius.

Anot jo, jei LČF nežinojo, kokia yra lėšų skyrimo tvarka, tai yra jų pačių aplaidžios vadybos pavyzdys.

„Sužinojome per spaudą, kad skundžiasi, kad negavo lėšų, tad priminėme, kokia yra tvarka. Ta tvarka yra galiojanti ne vienus metus, kitos federacijos žino, jei šita nežino, tai būtų labiau aplaidžios vadybos pavyzdys“, – sakė G. Jakštas, pridurdamas, kad tokiems renginiams finansavimas suteikiamas dalyvaujant konkursuose ir juose laimint.

Ministras tikina, kad iš federacijos sulaukta kritika atrodo komiškai.

„Man skaudu girdėti, kaip galima toliau kaltinti galimą auką. Mano pozicija nesikeičia, jeigu yra smurtas, ar kiti veiksmai. Kad kaltina mane turint tokią poziciją – atrodo komiška“, – teigė G. Jakštas.

Sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ didelio dėmesio sulaukė dailiojo čiuožimo čempionate dirbusios merginos įrašas, kuriame teigiama, jog renginio metu grubiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas Ervinas Kvitkauskas ir Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis. Mergina nurodė, kad buvo nepagrįstai išmesta iš „Žalgirio“ arenos, kai susiginčijo su E. Kvitkausku, kuris esą trukdė darbui. Mergina taip pat skelbė, kad renginyje dirbo be sutarties, nes tokios nesulaukė.

Tyrimą dėl galimai nelegalaus darbo yra pradėjusi Valstybinė darbo inspekcija.

Pati federacija kaltinimus neigia, tikina, jog merginos elgesys renginio metu buvo problematiškas. V. Jasutis antradienį teigė, kad LČF dėl įžeisto orumo kreipsis į teismą.

Savo ruožtu Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas teigė, kad kol kas ministerija nežada imtis veiksmų dėl įvykusio incidento. Anot jo, šiuo metu laukiama kitų institucijų pradėtų tyrimų išvadų. Ministras taip pat sakė, jog nebuvo susisiekęs su LČF prezidentu V. Jasučiu. G. Jakštas nemano, kad toks susitikimas šiuo metu būtų tikslingas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Dar

vienas chunveibinas.

Va kaip

@mantaszemaitis5874 prieš 13 valandų Net arkliui aišku, kad kultūros ministerjai baisiai nepatiko likti pašonėje, kai renginys geriau įvyko be jos “pagalbos”. O žinant, koks suskis yra kultūros ministras, ir kiek ten tokių kaip jis dar dirba, tai čia pilnai gali būti piktybiškai išprovokuotas reikalas.

blogiau

Tragikomiška yra durnius ministro kėdėje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS