G. Volungevičiūtė-Scheidt buriavimo regatoje Ispanijoje – šeštoji | Diena.lt

G. VOLUNGEVIČIŪTĖ-SCHEIDT BURIAVIMO REGATOJE ISPANIJOJE – ŠEŠTOJI

  • 0

Šeštadienį Ispanijoje pasibaigusioje 47–ojoje „Trofeo S.A.R. Princesa Sofia“ buriavimo regatoje sėkmingiausiai iš lietuvių startavusi Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt su 77 baudos taškais po vienuolikos įskaitinių plaukimų iš dešimties „Laser Radial“ klasės auksiniame laivyne (1-42 vietos) užėmė šeštą vietą.

Šeštadienį vyko net trys plaukimai – iš penktadienio nukeltuose devintame ir dešimtame finaliniuose plaukimuose lietuvė finišavo atitinkamai antra ir trečia, o baigiamajame - vienuoliktame – plaukime, kuriame varžėsi tik dešimt pajėgiausių sportininkių, ji liko penkta.

Sidabriniame laivyne (43-84 vietos) Viktorija Andrulytė su 174 baudos balais užėmė 56-tą vietą, o Milda Eidukevičiūtė su 245 baudos balais liko 70-ta.

Pergalę iškovojo suomė Tuula Tenkanen (55 baudos balai), aplenkusi belgę Evi Van Acker (64 baudos balai) ir danę Anne-Marie Rindom (65 baudos balai).

Vyrų „Laser Standart“ klasės sidabriniame (52-102 vietos) laivyne Karolis Janulionis su 102 baudos balais užėmė 52-ą vietą, o Martis Pajarskas (185 baudos balai) liko 72-as.

Šios klasės auksiniame laivyne (1-51 vietos), kur buvo kovojama dėl paskutinių kelialapių į šių metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpines žaidynes, nugalėjo Andrew Maloney'as (57 baudos balai) iš Naujosios Zelandijos. Antrąją vietą po paskutinio plaukimo užėmė brazilas Robertas Scheidtas (66 baudos balai), o trečias liko kroatas Tončis Stipanovičius (72 baudos balai).

Burlentininkų „RS:X“ klasės auksiniame laivyne (1-43 vietos) dalyvavęs Juozas Bernotas po devynių plaukimų su 170 baudos balų užėmė 31-ą vietą. Devinto plaukimo lietuvis nebaigė.

Burlentininkų klasėje pergalę iškovojo britas Tomas Squiresas (28 baudos balai), aplenkęs lenką Pawelą Tarnowskį (40 baudos balų) ir graiką Byroną Kokkanlanį (41 baudos balas).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS