Gali prarasti aukso medalį: rusų 15-metės čiuožėjos organizme rasta draudžiamo preparato | Diena.lt

GALI PRARASTI AUKSO MEDALĮ: RUSŲ 15-METĖS ČIUOŽĖJOS ORGANIZME RASTA DRAUDŽIAMO PREPARATO

Rusijos dailiojo čiuožimo 15-metės žvaigždės Kamilos Valijevos, kuri anksčiau šią savaitę pelnė auksą savo šalies komandai per Pekino žiemos olimpines žaidynes, organizme buvo rasta draudžiamų širdies vaistų, ištyrus prieš olimpiadą paimtą mėginį, pranešė rusų žiniasklaida.

Dabar Rusijos komanda gali prarasti aukso medalį, o K. Valievai gali būtų uždrausta dalyvauti antradienį prasidėsiančiose individualiose rungtyse.

Pekino žaidynėse rusų sportininkai rungtyniauja kaip Rusijos olimpinio komiteto (ROK) komanda, nes jų šaliai buvo uždrausta dalyvauti dėl valstybės remtos didelio masto dopingo schemos, pasitelktos per 2014 metų Sočio olimpines žaidynes.

Laikraštis RBC vėlai trečiadienį pranešė, kad K. Valijevos mėginys buvo paimtas prieš jai praeitą mėnesį laimint Europos dailiojo čiuožimo čempionatą.

Mėginyje buvo rasta trimetazidino – medžiagų apykaitą paveikiančio preparato, skiriamo gydant krūtinės anginą ar svaigulį, rašo dienraštis „Kommersant“.

Pasaulio dopingo agentūra (WAD) jį yra uždraudusi, nes šis vaistas didina kraujotakos veiksmingumą ir gali padidinti ištvermę.

Pranešimuose sakoma, kad K. Valijevos tyrimų rezultatai yra priežastis, kodėl medalių įteikimo komandoms ceremonija buvo pašalinta iš antradienio tvarkaraščio.

Rusų čiuožėjų komanda laimėjo auksą, JAV – sidabrą, o Japonija – bronzą, bet apdovanojimų ceremonija numatytu laiku nevyks.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) atstovas Markas Adamsas ketvirtadienį sakė, kad šiuo metu vyksta „aktyvus teisinis procesas“ dėl medalių įteikimo ceremonijos, todėl jis nuo tolesnių komentarų susilaikys.

M. Adamsas pridūrė, kad pranešimai apie numanomą dopingą tėra „prielaidos“.

„Vakar susiklostė situacija, sukelianti visokių padarinių“, – pažymėjo jis.

Paklaustas, kiek laiko komandinės rungties dalyviai turės laukti medalių, M. Adamsas atsakė: „Tai priklausys nuo teisinio proceso, ir įsivaizduoju, kad  kiekvienas dirba kiek įmanoma greičiau.“

„Suprantame, kad susiję atletai nori, kad baigtis būtų gera“, – sakė TOK atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Anonimas

akiu dumimas, kur dingo covidas? liko tik dopingo skandalas. kazkam tai i nauda...

nuuu

apsi.... zurnaliugos viso pasaulio su kaltinimais Rusijai....???

Kawenskas

Nustokit sirgti Rusafobija bus lengviau gyvent, o dar lengviau bus kaip senas KGBistas ožys nustips...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS