A. Garunkšnytei – vardinis kvietimas į Paryžiaus paralimpines žaidynes | Diena.lt

A. GARUNKŠNYTEI – VARDINIS KVIETIMAS Į PARYŽIAUS PARALIMPINES ŽAIDYNES

  • 0

Aušra Garunkšnytė taps pirmąja Lietuvos maratonininke moterimi paralimpinėse žaidynėse.

Jono Žakaičio treniruojama ilgų nuotolių bėgikė sulaukė vardinio kvietimo dalyvauti 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpinėse žaidynėse.

„Žinojau, kad turiu šansą, todėl tiesiog toliau vykdžiau treniruočių planą. Bet kai paskambino Mindaugas Bilius (Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas – red.) ir pranešė šią žinią... kažkas nerealaus, negaliu atsitokėti iki dabar. Pirmi žmonės, kam pasakiau apie tai, buvo mano treneris Jonas Žakaitis ir gidas Linas Mikalainis. Atrodo, kad ir jiems reikės dar laiko suprasti, kas įvyko. Rankos dreba, kojos dreba, širdutė plaka. Atrodo, sapnuoju... kas nors įgnybkite man“, – juokėsi bėgikė.

Maratonininkei tai bus debiutinės paralimpinės žaidynės. Prieš trejus metus ji turėjo vykti į Tokijo žaidynes, tačiau išvakarėse patyrė sunkią traumą, kuri užkirto kelią.

Pastarieji metai A. Garunkšnytei irgi buvo nelengvi – rudenį Frankfurte ji pasitraukė iš trasos dėl traumos, vilnietei pavasarį nepavyko finišuoti ir Rygos maratone. Vis dėlto A. Garunkšnytė neabejoja, kad kartu su gidu L. Mikalainiu Paryžiuje pasieks maksimumą.

„Kuo sunkiau ką nors gaunu tuo labiau tai vertinu. Kiekvieną kartą, kai sugrįžtu į trasą, grįžtu su tokiu rezultatu, kad visi aplink stebisi ir sako, kad jau padariau viską. Todėl ir šį kartą esu nusiteikusi lygiai taip pat nustebinti. Nesvarbu, kiek sunkumų ir duobių yra buvę mano kelyje. Svarbiausia, kad aš atstovausiu Lietuvai ir kad tą dieną būčiau pasiruošusi padaryti viską, ką galiu“, – apie patirtis ir artėjančias paralimpines žaidynes kalbėjo A. Garunkšnytė.

„Žinant Aušros istoriją ir kliūtis, su kuriomis ji susidūrė savo sportiniame kelyje, ji yra tikrai šio paralimpinio kelialapio vertas žmogus. Džiaugiuosi dėl visų sportininkų, kuriems jau pavyko patekti į Paryžiaus paralimpines žaidynes. Prasibrauti čia yra labai sunku. Vis dar laukiame atsakymų dėl dar kelių sportininkų ir jau liepą žinosime galutinę komandą“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Vietas Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse jau turi šaulė Raimeda Bučinskytė, plaukikai Edgaras Matakas ir Gabrielė Čepavičiūtė, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis, lengvaatlečiai Oksana Dobrovolskaja, Donatas Dundzys ir Andrius Skuja.

Paryžiaus paralimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 dienomis. Jos Lietuvai bus jubiliejinės, 10-tos po Nepriklausomybės atkūrimo.

GALERIJA

  • Aušra Garunkšnytė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS