Geležinis Mike’as priminė: niekada nenuvertinkite čempionų! | Diena.lt

GELEŽINIS MIKE’AS PRIMINĖ: NIEKADA NENUVERTINKITE ČEMPIONŲ!

"Buvo labai įdomu vėl pamatyti legendas ringe. Galbūt stebuklų jie neparodė, bet, žinant jų amžių, forma tikrai gera, o ir meistriškumo jie neiššvaistė", – komentavo Daugirdas Šemiotas. Buvęs pasaulio čempionato prizininkas drauge su milijonais sirgalių visame pasaulyje stebėjo dvejų bokso legendų sugrįžimą.

Ringe - 105 metai

Lygiosios už pastangas, bet pergalė – Mike’o Tysono pusėje. Taip dauguma bokso ekspertų įvertino sekmadienį įvykusią unikalią kovą. Buvęs daugkartinis pasaulio profesionalų sunkaus svorio čempionas M.Tysonas Los Andželo "Staples Center" arenoje kibo į atlapus keturių svorio kategorijų čempionui Roy’ui Jonesui jaunesniajam.

Jaunesnis R.Jonesas buvo ne tik prierašu prie pavardės, bet ir pagal amžių. Rusijoje įsikūrusiam amerikiečiui 51-i, M.Tysonas trejais metais vyresnis. Tad sudėjus abiejų akistatos dalyvių amžių, jis perkopė neįtikėtiną 100 metų ribą! Pranašumo R.Jonesui suteikė ir tai, kad jis nekovojo tik dvejus metus, o M.Tysonas į ringą grįžo net po penkiolikos metų pertraukos.

Nepaisant šių aplinkybių, aštuonis raundus po 2 min. trukusioje parodomojoje kovoje iniciatyva priklausė M.Tysonui. Geležinis Mike’as, nors ir nepademonstravo triuškinamų smūgių, kuriais garsėjo karjeros metais, didžiąją kovos dalį spaudė jaunesnį oponentą. 178 cm ūgio M.Tysonas dažniau atakavo, sudavė 67 smūgius, o 180 cm ūgio R.Jonesas – tik 37. Pastarasis sumaniai gynėsi ir stengėsi fiksuoti vadinamąjį klinčą. Pagal išankstinį susitarimą kovos rezultatas oficialiai nėra skelbiamas, bet kovą vertinę buvę WBC čempionai Chadas Dawsonas, Christy Martin ir Vinny Pazienza paskelbė lygiąsias – 76:76, 79:73, 76:80.

Uždirbo milijonus

Po kovos M.Tysonas pareiškė nusipelnęs pergalės, bet esąs patenkintas ir lygiosiomis. Buvęs jauniausias istorijoje sunkaus svorio čempionas, juo tapęs vos 20-ies, patvirtino, kad jo sugrįžimas į ringą nebuvo tik vienkartinė akcija, ir paragino R.Jonesą susikauti dar kartą. Šis atsakė negalįs garantuoti dar vieno mūšio, bet tokios galimybės neatmetė.

"Niekada nesi patenkintas lygiosiomis, bet Mike’as yra labai stiprus. Kai jis tau trenkia į kūną ar bet kaip kitaip, tai vis dar skausminga", – prisipažino R.Jonesas.

Abu kovos dalyviai gavo po garantuotą 1 mln. JAV dolerių organizatorių honorarą, neskaitant pajamų iš reklamos ir kitų išmokų. M.Tysono atveju, jos gali siekti iki 10 mln. dolerių.

Pasak mūsų dienraščio kalbinto buvusio žinomo Lietuvos boksininko D. Šemioto, būtent komercinis aspektas buvo pagrindinis šios parodomosios kovos motyvas.

Daugirdas Šemiotas / Evaldo Šemioto nuotr.

"Manau, kad šio renginio tikslas ir buvo ne tiek sportinis, kiek finansinis. Ir čia nematau nieko blogo. Atvirkščiai, buvę čempionai nemažai užsidirbo, o kartu ir priminė jaunimui, kas tokie jie buvo. Juk toli gražu ne visi yra matę M.Tysoną geriausiais jo karjeros metais, – sakė D.Šemiotas. – Be to, abu dalyviai įrodė, kad gerą sportinę formą galima išlaikyti ir įkopus į šeštąją dešimtį. Tai puikus pavyzdys vyresnio amžiaus žmonėms, kad ir tokio amžiaus galima gyventi visavertį gyvenimą."

Krepšininkas apsijuokė

Prieš M.Tysono ir R.Joneso mūšį Los Andžele į ringą į parodomąją kovą žengė "YouTube" socialinio televizijos tinklo žvaigždė Jake‘as Paulas ir triskart NBA dėjimų konkursų nugalėtojas Nate‘as Robinsonas.

Vos dvejus metus boksu mėgėjiškai užsiimantis J.Paulas nesugaišo nė dviejų raundų, kad nokautuotų vos 175 cm ūgio oponentą, kuris ringe bandė žengti tik pirmuosius žingsnius. Prieš kovą N.Robinsonas pasižymėjo skambiais pareiškimais, esą jis šokiruos pasaulį ir eis kautis už savo šeimą, ir "visus brolius iš NBA". Tačiau buvęs krepšininkas jau pirmajame raunde buvo pasiųstas į nokdauną, vėliau krito dar sykį, kol galiausiai antrojo raundo viduryje teisėjas sustabdė kovą. Tokia baigtis sulaukė NBA krepšininkų pašaipų.

"Golden State Warriors" klubo žvaigždė Stephenas Curry šmaikščiai atsakė į N.Robinsono pareiškimą: "Aš šokiruosiu pasaulį, brolau." "Tikra tiesa", – po kovos parašė S.Curry.

Nepasekė: taip savo parodomąją kovą baigė buvęs NBA dėjimų į krepšį čempionas N.Robinsonas (guli). (Scanpix nuotr.)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS