Geriausiais Lietuvos boksininkais išrinkti Europos vicečempionė G. Stonkutė ir E. Skurdelis | Diena.lt

GERIAUSIAIS LIETUVOS BOKSININKAIS IŠRINKTI EUROPOS VICEČEMPIONĖ G. STONKUTĖ IR E. SKURDELIS

  • 1

2021 metai Lietuvos boksui buvo gan sėkmingi tarptautinėje arenoje.

Įvairaus amžiaus Europos čempionatuose lietuviai iškovojo keturis medalius, o dviejuose pasaulio čempionatuose liko vos per žingsnį nuo prizininkų pakylos. Nors dėl atšaukto atrankos turnyro Lietuvos boksininkams nepavyko iškovoti olimpinių kelialapių, Tokijuje bokso varžybose Lietuva turėjo savo atstovą teisėjų korpuse.

Susumavus rezultatus, Lietuvos bokso federacijos Vykdomasis komitetas išrinko geriausius 2021 metų Lietuvos boksininkę ir boksininką, taip pat geriausius jaunuosius boksininkus, trenerį, teisėją ir bokso renginį.

Geriausia Lietuvos boksininke išrinkta Gabrielė Stonkutė. Europos jaunimo U22 čempionate G. Stonkutė iškovojo sidabro medalį. Kelyje iki finalo lietuvė nugalėjo Europos U22 čempionės titulą praradusią lenkę Agatą Kaczmarską bei Europos jaunimo čempionę italę Melissą Gemini. Kovoje dėl aukso G. Stonkutė turėjo pripažinti jaunimo olimpinių žaidynių nugalėtojos, pasaulio ir Europos jaunimo čempionės rusės Anastasijos Šamonovos pranašumą.

„Europos čempionate norėjosi daugiau, bet džiaugiuosi, kad užlipau ant prizininkių pakylos. Kėliau aukščiausius tikslus ir pradžioje buvo nusivylimas dėl pralaimėjimo finale. Bet atslūgus emocijoms, džiaugiuosi sidabro medaliu, nes tai didelis pasiekimas aukšto lygio varžybose. Esu patenkinta pasiektu rezultatu“, – sakė jau antrą medalį Europos jaunimo čempionatuose iškovojusi G. Stonkutė.

Europos vicečempionė dalyvavo ir atrankoje į Tokijo olimpines žaidynes, kur turėjo pripažinti pasaulio ir Europos čempionatų prizininkės ukrainietės Anastasijos Černokolenko pranašumą.

„Labai norėjau patekti į Tokijo žaidynes, tačiau nepavyko įgyvendinti išsikeltų tikslų. Pritrūko praktikos, nes aš dar tik dvejus metus dalyvauju suaugusiųjų varžybose, o moterų ir jaunimo varžybų lygis gan ženkliai skiriasi. Patirtis ateina su varžybomis ir treniruočių stovyklomis. Jose dalyvaudama vis labiau tobulėju ir tikiuosi pakovoti dėl kelialapio į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes“, – teigė 20-etė G. Stonkutė.

Geriausiu šių metų Lietuvos boksininku išrinktas Edgaras Skurdelis. Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės lyderiu tapęs E. Skurdelis iškovojo tris pergales ir liko per žingsnį nuo medalio.

„Pasaulio čempionate užimta 5 vieta man yra didžiausias pasiekimas karjeroje. Prieš pasaulio čempionatą vykusiuose tarptautiniuose turnyruose sekėsi gan gerai, nors boksavausi sunkesnėje svorio kategorijoje. Pamačiau, kad tobulėju, tai suteikė dar daugiau motyvacijos ir treniruotėse įdėjau dar daugiau darbo. Iki pasaulio čempionato medalio pritrūko labai nedaug. Galėjo būti apdovanojimas, bet tą dieną susidėjo keletas neigiamų dalykų ir pralaimėjau lemiamą kovą. Pasaulio čempionate įgijau daug patirties, pasitikėjimo savo jėgomis, todėl kitais metais Europos čempionate sieksiu medalio. O pagrindinis mano tikslas – patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes“, – sakė 2020 m. pavasarį vykusiame olimpiniame atrankos turnyre po kontraversiško teisėjų sprendimo be olimpinio kelialapio likęs E. Skurdelis.

Geriausiu jaunuoju Lietuvos boksininku U20 amžiaus grupėje išrinktas Aleksandras Trofimčiukas. Europos jaunių čempionatuose du medalius iškovojęs A. Trofimčiukas sėkmingai perėjo į jaunimo grupę ir pasaulio čempionate užėmė 5 vietą.

Geriausiu boksininku U19 amžiaus grupėje išrinktas Europos jaunimo čempionate bronzos medalį iškovojęs Narūnas Grebnevas. Iš to paties čempionato bronzos apdovanojimą parsivežė ir Kamilė Aglinskaitė. Europos moksleivių čempionate bronzą iškovojo Radoslavas Pilatas.

Geriausiu 2021 metų Lietuvos bokso treneriu išrinktas G. Stonkutę ir E. Skurdelį treniruojantis Lietuvos vyrų rinktinės vyriausiasis treneris Vidas Bružas. Geriausio teisėjo prizas atiteko Tokijo olimpinėse žaidynėse teisėjavusiam Gintarui Šniukštai. Geriausiu metų bokso renginiu pripažintas Marijampolės stadione vykęs tarpvalstybinis mačas tarp Lietuvos ir Danijos rinktinių, kurį organizavo Marijampolės bokso klubas „Nokautas“.

GALERIJA

  • Edgaras Skurdelis
  • Gabrielė Stonkutė
  • Gabrielė Stonkutė
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Durnių \\\\\.../////

"spertas".Snukius daužosi,o skurdelis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS