Gimnazija žavėjosi čempiono taure | Diena.lt

GIMNAZIJA ŽAVĖJOSI ČEMPIONO TAURE

Tenisininkas klaipėdietis Edas Butvilas į 100-metį švenčiančią Vytauto Didžiojo gimnaziją atskubėjo su kol kas reikšmingiausiu savo sportiniu trofėjumi – Vimbldono jaunių turnyro čempiono taure.

Pernai E.Butvilas kartu su Ispanijos tenisininku Alejandro Manzanera Pertusa iškovojo Lietuvai istorinę pergalę – laimėjo Vimbldono jaunių dvejetų turnyrą. Klaipėdietis ir ispanas finale 6:3, 6:4 įveikė Jordanijos tenisininką Abedallahą Shelbayhą ir Ispanijos atstovą Danielį Rinconą.

Vytauto Didžiojo gimnazijoje Edas mokosi sporto klasėje, jo triumfas Vimbldone pripažintas 2021-ųjų Klaipėdos metų pergale.

Jaunojo lauko tenisininko trofėjus sužavėjo ne vien bendraamžius – visą gimnazijos bendruomenę.

Šiemet E.Butvilas jau išmėgino jėgas prestižiniame atvirame Australijos teniso čempionate ("Australian Open") – jaunių (iki 18 metų) turnyre nužygiavo iki ketvirtfinalio.

Artimiausias išbandymas – ITF aukščiausios kategorijos jaunių turnyras Vokietijoje.

Kuklumas – bruožas, liudijantis vidinę žmogaus kultūrą, inteligentiškumą, pagarbą kitiems. Lietuvos teniso talentas nuoširdžiai kalbėjo apie pradinių klasių mokytoją Laimutę – tai ji, ko gero, pirmoji įžvelgė, kad Edas ryžtingai sieks geriausiojo titulo.

E.Butvilas, daug laiko skiriantis treniruotėms, dažnai keliaujantis iš varžybų į varžybas, stengiasi neatsilikti mokydamasis. Tenisininkas dėkingas Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorei Daivai Križinauskaitei, pavaduotojai ugdymui Ramunei Urbienei, mokytojams, padedantiems jam derinti mokslą ir sportinę karjerą.

Šiuo metu 17-metis klaipėdietis Tarptautinės teniso federacijos (ITF) jaunių reitingų lentelėje yra septintas. Artimiausias išbandymas – ITF aukščiausios kategorijos jaunių turnyras Vokietijoje.

Edas negalvoja persikelti iš Lietuvos į kitą šalį. Klaipėda, gimtasis miestas, jam – atgaivos šaltinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stanislava

Šaunuolis. Pavyzdys jaunuoliams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS