„Gintarine pora“ susidomėjo azijiečiai | Diena.lt

„GINTARINE PORA“ SUSIDOMĖJO AZIJIEČIAI

"Pirmą kartą "Gintarinės poros" varžybose dalyvaus didelė grupė svečių iš Azijos šalių – kinų, japonų, korėjiečių. Jie – itin savito stiliaus šokėjai", – sakė Lietuvos nusipelnęs treneris, vienas Kauno "Sūkurio" sportinių šokių klubo vadovų Česlovas Norvaiša.

Šoks ir vaikai

55-oji "Gintarinė pora" sukvies šokėjus ir jų gerbėjus į Kauno "Žalgirio" areną gegužės 4–5 d.

Pagrindiniai renginio akcentai – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų standartinių (ST) bei Lotynų Amerikos (LA) šokių varžybos, tačiau jėgas išmėgins ir vaikų bei jaunučių grupių šokėjai.

Gegužės 5-ąją koncertinėje programoje numatyti išskirtiniai pasirodymai, juos rengia pasaulio LA šokių profesionalų taurės varžybų vicečempionai Stefano Di Filippo ir Darja Česnokova (JAV), Argentinos tango 2018-ųjų pasaulio čempionai Dmitrijus Vasinas ir Sagdiana Hamzina (Rusija) bei Lietuvos sportinių šokių žvaigždės Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, daugkartiniai šalies čempionai Valerijus ir Olga Osadčenkos, taip pat 2018-ųjų Lietuvos jaunių meninės gimnastikos čempionė Viktorija Jociūtė.

Šiemet itin aktyvūs Kinijos, Japonijos, Pietų Korėjos šokėjai – šiose ir kitose Azijos šalyse sportinių šokių populiarumo banga tebestiprėja.

Paraiška – net iš Filipinų

Tarp šokėjų, pateikusių paraiškas dalyvauti "Gintarinės poros" varžybose, – Europos, Pietų Amerikos, Azijos šalių atstovai. Pademonstruoti savo meistriškumą Kaune ketina netgi duetai iš Brazilijos ir Filipinų.

"Mūsų nenustebino tai, kad šiemet itin aktyvūs Kinijos, Japonijos, Pietų Korėjos šokėjai – šiose ir kitose Azijos šalyse sportinių šokių populiarumo banga nebeslūgsta, netgi atvirkščiai – stiprėja, – kalbėjo Č.Norvaiša. – Be to, Kinijoje savo mokyklą yra įkūrę mūsiškiai D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė, jie taip pat daug prisidėjo, kad kinai susidomėtų "Gintarine pora".

Lietuvą reprezentuos 2019-ųjų LA šokių čempionai Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus "Ratuto") bei bronzos medalių laimėtojai Matas Lukašovas ir Rugilė Monginaitė (Kauno "Santaka"), šalies ST šokių čempionato prizininkai Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno "Rolo"–"Sūkurys").

Dalysis patirtimi

"Žalgirio" arenoje pirmą kartą bus surengta sportinių šokių teisėjų šaržų paroda, jos autorius – tarptautinės kategorijos arbitras Č.Norvaiša.

Po "Gintarinės poros" varžybų Kaune numatyta tarptautinė sportinių šokių teorijos ir praktikos stovykla.

Patirtimi su šokėjais bei jų treneriais dalysis "Sūkurio" vadovai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, taip pat D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė, Sandra Kniazevičiūtė bei specialistai iš užsienio – Domenico Soale (Italija), Aleksandras Melnikovas (Rusija), Barbara Ambroz (Slovėnija), Salvatore Caruso (Italija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS