Greičio rekordus gerinęs V. Strolia: pažiūrėjus į vietą darosi smagiau | Diena.lt

GREIČIO REKORDUS GERINĘS V. STROLIA: PAŽIŪRĖJUS Į VIETĄ DAROSI SMAGIAU

  • 0

Su 4 baudos ratais sprinte, bet vos per 12 sekundžių nuo pirmų įskaitinių pasaulio taurės taškų šiame sezone. Su trimis papildomais šūviais, bet šešta pozicija estafetės varžybų pirmame etape. JAV vykusiame planetos biatlono taurės varžybose Vytautas Strolia demonstravo tiesiog neįtikėtiną greitį.

Sprinte 26-erių lietuvis užėmė 47 poziciją (šaudymas 2+2). Tai – trečias geriausias sportininko rezultatas karjeroje. Pagal greitį trasoje mūsiškis buvo 23-ias, šį sezoną nepralenkiamam norvegui Johannesui Thingnesui Boe nusileidęs vos 1 min. 8 sek.

„Gal šiek tiek nustebau dėl fizinės formos, nes kai čia atvažiavau, nežinojau, ko tikėtis dėl laiko juostų skirtumo. Buvo įdomu pažiūrėti, kaip reaguos organizmas. Viskas buvo gerai, ir Kanadoje, ir JAV savijauta buvo gera. Lieka tikėtis, kad grįžus į Europą sėkmingai pereisiu laiko juostas ir toliau forma nekris, bet šiek tiek dar pakils“, – vylėsi V.Strolia, kuris jau penktadienį Baltarusijoje startuos Europos biatlono čempionate.

Tačiau pasirodymu sprinto varžybose biatlonininkas nebuvo patenkintas – nuotaiką mušė prastas taiklumas šaudykloje. Persekiojimo rungtyje V.Strolia šaudė dar prasčiau (9 baudos ratai, užimta 51 vieta), tačiau mišrios estafetės varžybose lietuvis su lyderiais žengė koja kojon.

Kartą suklydęs pirmame šaudymo ruože į antrą ratą mūsiškis tarp 20-ies sportininkų iššliuožė 12-as. Antrame šaudyme prašovė dusyk, bet pakilo į 10 vietą. Tuo tarpu paskutiniame trečiame 2,5 km rate biatlonininkas užfiksavo ketvirtą laiką bei estafetę perdavė būdamas šeštas.

„Šaudymas estafetėje nebuvo įspūdingas, nes trys netaiklūs šūviai nėra mažai. Tačiau pavyko išvažiuoti be baudos rato ir trasoje greitis buvo geras, savijauta nebloga, o slidės – nerealios. Viskas susidėjo ir visai neblogas rezultatas gavosi. Kai pažiūri į vietą, šiek tiek smagiau“, – šyptelėjo V.Strolia, prisipažinęs, kad bene pirmą kartą karjeroje liko patenkintas savo pasirodymu varžybose.

Šią savaitę Europos čempionate anykštėnas dalyvaus mišrios estafetės, sprinto ir persekiojimo varžybose. Tačiau prognozuoti rezultatų Raubičiuose olimpietis nesiryžo.

„Grįžtant į rytus jautiesi sunkiau, tad matysime, kaip bus su savijauta. Dabar viskas neblogai, o ir varžybų prisirinko nei per daug, nei per mažai, nuovargio nesijaučia. Viskas turėtų būti tvarkoje, pasaulio čempionate sportinę formą tikiuosi išlaikyti ir dar šiek tiek pridėti“, – sakė V.Strolia.

Lietuvos komandos sudėtis Europos čempionate: Tomas Kaukėnas, Vytautas Strolia, Karolis Dombrovskis, Deividas Demkovas, Lukas Jakeliūnas, Natalija Kočergina, Gabrielė Leščinskaitė ir Ana Jesipionok.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS